Massiv asteroid på väg mot jorden
Massiv asteroid på väg mot jorden - Foto: Pixabay

Massiv asteroid kan krascha in i jorden – redan i år

En stor asteroid närmar sig jorden och kan slå ned på vår planet redan i september. Skulle den göra det – då skulle det få förödande konsekvenser.


En asteroid med namnet 2006 QV89, rusar mot jorden i en hisnande fart. För att vara exakt så färdas den i 44 096 kilometer i timmen och det finns faktiskt en viss risk att den träffar jorden, skriver The Sun.

Asteroiden är cirka 50 meter i diameter, och visst det kanske inte låter så värst stort, men skulle den träffa vår planet skulle den potentiellt kunna förstöra ett område större än London. Ett nedslag skulle alltså kunna göra att flera miljontals människor skulle mista livet.

Asteroiden 2006 QV89 rusar mot jorden. Bildkälla: ESO/M.Kornmesser/L. Calçada/TT

Listad som det fjärde mest oroande objektet i rymden

Ja, det är inte en så fjuttig asteroid som vi snackar om här. The European Space Agency (ESA) har faktiskt listat asteroiden som det fjärde mest oroväckande objektet i rymden.

Risken att den skulle slå ned på vår planet är dock inte allt för stor, forskare beräknar att risken är på cirka 1 på 7 000. Men om den skulle slå ned på vår planet så är det den 9 september den gör det.

Låt oss hoppas att det inte blir så!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Fascineras du av rymden?
Tack för din röst!