- Foto: Channi Anand/TT

2-åring dödad av leopard i park – nu har djuret avlivats

Under förra veckan attackerades en liten pojke av en leopard i en park i Sydafrika. Pojken miste sitt liv och leoparden sköts för att förhindra fler attacker.


Under onsdagen i förra veckan attackerades en 2-årig pojke av en leopard i Kruger National Park i Sydafrika, rapporterar The Guardian.

Pojken ska enligt uppgifter ha varit i nationalparken med sin pappa, som är anställd på parken, när en leopard som lyckats ta sig innanför ett elstängsel som separerar personalens boendeområde från resten av parken gick till attack.

Pojkens familj skyndade honom till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Direkt efter incidenten ska leoparden ha spårats och skjutits till döds för att förhindra fler incidenter, meddelade ansvariga för parken.

Hur leoparden lyckats ta sig innanför stängslet är oklart men själva attacken kan ha berott på att leoparden blivit för van och bekväm med människokontakt.

– I parker som Kruger National Park interagerar rovdjuren med turister och personal och ibland kan det resultera i att arter som leoparden vänjer sig vid människor och blir orädda. Förändringar i det naturliga beteendet kan då leda till olyckliga incidenter som denna, sade ansvariga för parken i ett uttalande.

I söndags hölls pojkens begravning, enligt sydafrikanska The Citizen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.