Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

2-åring dödad av leopard i park – nu har djuret avlivats

- 11/06/2019, 13:40

Under förra veckan attackerades en liten pojke av en leopard i en park i Sydafrika. Pojken miste sitt liv och leoparden sköts för att förhindra fler attacker.

Under onsdagen i förra veckan attackerades en 2-årig pojke av en leopard i Kruger National Park i Sydafrika, rapporterar The Guardian.

Pojken ska enligt uppgifter ha varit i nationalparken med sin pappa, som är anställd på parken, när en leopard som lyckats ta sig innanför ett elstängsel som separerar personalens boendeområde från resten av parken gick till attack.

Pojkens familj skyndade honom till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Direkt efter incidenten ska leoparden ha spårats och skjutits till döds för att förhindra fler incidenter, meddelade ansvariga för parken.

Hur leoparden lyckats ta sig innanför stängslet är oklart men själva attacken kan ha berott på att leoparden blivit för van och bekväm med människokontakt.

– I parker som Kruger National Park interagerar rovdjuren med turister och personal och ibland kan det resultera i att arter som leoparden vänjer sig vid människor och blir orädda. Förändringar i det naturliga beteendet kan då leda till olyckliga incidenter som denna, sade ansvariga för parken i ett uttalande.

I söndags hölls pojkens begravning, enligt sydafrikanska The Citizen.