- Foto: Channi Anand/TT

2-åring dödad av leopard i park – nu har djuret avlivats

Under förra veckan attackerades en liten pojke av en leopard i en park i Sydafrika. Pojken miste sitt liv och leoparden sköts för att förhindra fler attacker.


Under onsdagen i förra veckan attackerades en 2-årig pojke av en leopard i Kruger National Park i Sydafrika, rapporterar The Guardian.

Pojken ska enligt uppgifter ha varit i nationalparken med sin pappa, som är anställd på parken, när en leopard som lyckats ta sig innanför ett elstängsel som separerar personalens boendeområde från resten av parken gick till attack.

Pojkens familj skyndade honom till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Direkt efter incidenten ska leoparden ha spårats och skjutits till döds för att förhindra fler incidenter, meddelade ansvariga för parken.

Hur leoparden lyckats ta sig innanför stängslet är oklart men själva attacken kan ha berott på att leoparden blivit för van och bekväm med människokontakt.

– I parker som Kruger National Park interagerar rovdjuren med turister och personal och ibland kan det resultera i att arter som leoparden vänjer sig vid människor och blir orädda. Förändringar i det naturliga beteendet kan då leda till olyckliga incidenter som denna, sade ansvariga för parken i ett uttalande.

I söndags hölls pojkens begravning, enligt sydafrikanska The Citizen.

Senaste nytt

Fyra skadade i allvarlig trafikolycka

Västerbotten i stabsläge efter hackerattack

Region Västerbotten har gått upp i stabsläge efter att en av regionens it-leverantörer har utsatts för en cyberattack, skriver SVT Nyheter Västerbotten.

Bättre än väntat av Volkswagen – ser inbromsning

Tyska Volkswagen redovisar ett justerat rörelseresultat på 22,6 miljarder euro för 2023. Det var något bättre än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med 21,9 miljarder euro, enligt Bloomberg.

Iransk sångare dömd till flera års fängelse

Den iranske sångaren Shervin Hajipour, 26, har dömts till minst tre års fängelse, uppger han på Instagram.

Stora brister i organisationers säkerhetsarbete

Nästan sju av tio organisationer i offentlig förvaltning saknar grundläggande delar i ett systematiskt informations- och cybersäkerhets­arbete. Ytterst är det en ledningsfråga, visar en undersökning från MSB.

Polisen i Vetlanda rapporterar om trafikolycka

"Allvarlig trafikolycka i Myresjö", skriver polisen på sin hemsida.