Emily Dover
Emily, 7, har kommit in i klimakteriet: "Det är hjärtekrossande" - Foto: Go Found Me

Emily, 7, har kommit in i klimakteriet: "Det är hjärtekrossande"

När Emily Dover var 2 år började hennes bröst att växa och i fyraårsåldern fick hon sin första mens. Idag är hon 7 år och har kommit in i klimakteriet.


När den australienska flickan Emily Dover föddes växte hon ovanligt snabbt. Redan när hon var fyra månader gammal var hon lika stor som en ettåring. När hon fyllt två år började hon att få både bröst, finnar och en stark kroppslukt. 

I fyra års ålder kom hon in i puberteten – då fick hon sin första mens samt könshår. Familjen tog med Emily till läkaren flera gånger för att få veta vad som var annorlunda med henne. 

Tillslut fick hon diagnosen Addisons sjukdom, vilket innebär att hennes binjurar inte bildar tillräckligt av de livsviktiga hormonerna kortisol och aldosteron. Dessutom fick hon veta att hon lider av för tidig pubertet, adrenogenitalt syndrom och autismspektrumstörning.

I samband med detta bestämdes det att Emily skulle påbörja en hormonbehandling som gjorde att hon hamnade i klimakteriet. I dag är Emily 7 år och är i klimakteriet, rapporterar brittiska Mirror

Gör allt för att hon inte ska känna sig utanför 

Hennes familj gör allt för att hon ska få ett så normalt liv som möjligt. 

– Det är hjärtekrossande! Jag kan inte köpa vanliga klänningar till henne på grund av hennes bröst. Hon är mer som en 17-årig, säger hennes mamma Tam Dover till It's Your-Day-magasinet.

Hon fortsätter:

– Ibland frågar hon varför hon har en mage och varför hennes bröst är så stora och vi berättar för henne att hon är en speciell liten tjej och att alla är olika och unika på sitt egna sätt och det är okej. 

Men nu när Emily kommit till klimakteriet väntas övergångsbesvär. Förutom att mensen försvinner är biverkningar av klimakteriet bland annat värmevallningar, humörsvängningar och sömnproblem

– Det är svårt att förklara för henne vad som händer. Hon vet att hon är annorlunda och hon vet att hon är mycket större än andra barn, berättar Emilys mamma Tam Dover för It's Your-Day-magasinet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört talas om Addisons sjukdom?
Tack för din röst!