Här är orten som vill slopa tiden : "kasta iväg klockan"

- 17/06/2019, 15:31

Man brukar säga att tiden är det enda man inte kan komma ifrån. Det är dock något som den här norska orten kan komma att ändra på.

Genom åren har man hört en hel del lustiga, annorlunda och kanske rent av märkliga förslag. Och det här förslaget som nu framförts i Norge är verkligen ett som passar in i alla kategorier.

Det är i tätorten Sommaröya, på ön med samma namn, där man nu vill SLOPA tiden. Japp – du läste rätt, man vill inte ha något med tiden att göra mer. Men varför? Jo – det är för att de helt enkelt vill att man ska ta vara på, ja just tiden, när man är där, skriver Nettavisen.

– När du kommer hit, då ska du kunna kasta från dig klockan och leva livet, säger bybon och initiativtagaren på Sommarøy, Kjell Ove Hveding till NRK.

Midnattssolen gör tidsfriheten möjlig

Men hur ska det här då funka? Jo – tydligen så är det midnattssolen som gör det hela möjligt och får byborna som de vill så är det bland annat solen som ska styra dygnet.

– Varför kan vi inte ta tillbaka tiden och kasta iväg klockan? Här i norr bör ljuset, vädret och solen styra våra dagar. Dygnet här är något annat än i resten av världen, där det blir mörkt klockan 20.00, säger Hveding till NRK.

Går under parollen "Let's stop time!"

Kampanjen kallas "Let's stop time!" och det är numer hela 300 personer som har gått med i rörelsen. Vilket är en klar majoritet av alla invånare på ön.

Nästa steg är att Stortinget, alltså Norges riksdag, ska besluta om det blir verklighet eller inte. Vi håller i alla fall tummarna för öborna!

MER: Smittan i norska Askøy – här är allt vi vet

Skulle du vilja slopa tiden?