Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför är 19F och 2A de mest populära platserna i flygplanet

- 18/06/2019, 15:34 -

19F och 2A är de mest populära platserna i flygplanet. Men varför är det så egentligen?

Alla har vi våra favoritplatser som vi ALLTID väljer, om de väl finns lediga, när vi bokar en flygresa. Inte helt ovanligt brukar man scouta efter fönsterplatser för att kunna ta en bild eller två. 

Men visste du att det finns två platser på flygplan som är lite mer åtråvärda än andra? För så är det nämligen – i alla fall om man flyger med Virgin Australia, skriver australienska News.

Detta kan dock vara något som är applicerbart på våra svenska flyg också då två av de större bolagen i landet, nämligen SAS och Norwegian, använder sig av samma flygplansmodell. Vilken modell? Jo – vi snackar såklart om Boeings populära 737-800.

Här är de mest populära platserna i flygplanet.
2A och 19F är de mest populära platserna på flygplanet. Bildkälla: Lars Pehrson SvD/TT

Varför 2A och 19F?

Ja – platserna folk helst föredrar verkar vara 2A och 19F. Men varför är det så? Jo – anledningen varför 2A är så populär, i alla fall på Virgin Australia, beror på att det dels är business-class. Men inte otippat nog också på grund av utsikten.

– 2A är populär dels för att platsen erbjuder lite mer avskildhet än den första raden men också för den fantastiska utsikten man får på grund av att man inte ser vingen, säger Grace Ferguson, flygvärdinna på Virgin Australia till australienska News.

Anledningen varför 19F är så åtråvärd beror på några andra, men väldigt förståeliga, faktorer. En stor grej är bland annat att man generellt har mer plats för sitt bagage på den platsen.

– 19F är så populär på grund av att platsen är i mitten av flygplanet, där det generellt sett brukar vara mer plats för bagage tillgängligt, så man behöver inte rusa ombord, man kan istället vänta tills att kön är lite kortare, njuta av sin kaffe och undvika den hektiska rushen, säger Ferguson till News.

Förutom det så är 19F en fönsterplats, vilket även möjliggör för fantastiska bilder som man senare kan lägga ut på Instagram, bara en sån sak va?

MER: Flygvärdinnan: Här är den viktiga anledningen till att vi säger "hej"

Brukar du sitta långt fram eller långt bak i flyget?