Här är de mest populära platserna på flygplanet
19F och 2A är de mest populära platserna på flygplanet. - Foto: Terje Pedersen NTB scanpix/TT & Jessica Gow TT/TT

Därför är 19F och 2A de mest populära platserna i flygplanet

19F och 2A är de mest populära platserna i flygplanet. Men varför är det så egentligen?


Alla har vi våra favoritplatser som vi ALLTID väljer, om de väl finns lediga, när vi bokar en flygresa. Inte helt ovanligt brukar man scouta efter fönsterplatser för att kunna ta en bild eller två. 

Men visste du att det finns två platser på flygplan som är lite mer åtråvärda än andra? För så är det nämligen – i alla fall om man flyger med Virgin Australia, skriver australienska News.

Detta kan dock vara något som är applicerbart på våra svenska flyg också då två av de större bolagen i landet, nämligen SAS och Norwegian, använder sig av samma flygplansmodell. Vilken modell? Jo – vi snackar såklart om Boeings populära 737-800.

2A och 19F är de mest populära platserna på flygplanet. Bildkälla: Lars Pehrson SvD/TT

Varför 2A och 19F?

Ja – platserna folk helst föredrar verkar vara 2A och 19F. Men varför är det så? Jo – anledningen varför 2A är så populär, i alla fall på Virgin Australia, beror på att det dels är business-class. Men inte otippat nog också på grund av utsikten.

– 2A är populär dels för att platsen erbjuder lite mer avskildhet än den första raden men också för den fantastiska utsikten man får på grund av att man inte ser vingen, säger Grace Ferguson, flygvärdinna på Virgin Australia till australienska News.

Anledningen varför 19F är så åtråvärd beror på några andra, men väldigt förståeliga, faktorer. En stor grej är bland annat att man generellt har mer plats för sitt bagage på den platsen.

– 19F är så populär på grund av att platsen är i mitten av flygplanet, där det generellt sett brukar vara mer plats för bagage tillgängligt, så man behöver inte rusa ombord, man kan istället vänta tills att kön är lite kortare, njuta av sin kaffe och undvika den hektiska rushen, säger Ferguson till News.

Förutom det så är 19F en fönsterplats, vilket även möjliggör för fantastiska bilder som man senare kan lägga ut på Instagram, bara en sån sak va?

MER: Flygvärdinnan: Här är den viktiga anledningen till att vi säger "hej"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du sitta långt fram eller långt bak i flyget?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.