Söndag 9 Maj
Stockholm

Man hotar att döda alla homosexuella under Pride (St Louis, USA)

PRIDE
Pride-festivalen i Missouri har fått hot från en 49-årig man. Foto: Pixabay

Edward Terry, 49, skickade ett mail till en organisation som jobbar för Pride inför festivalen som startar den 29 juni i Missouri. I mailet hotade han om att skjuta varje homosexuell person som deltar i festivalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Staten Missouri, USA, är i full gång med sin planering inför Pride-festivalen som äger rum den 29 och 30 juni. 

"Ska döda varje homosexuell person"

Men nu rapporterar ABC News att en av organisatörerna, PrideSTL, mottagit ett hotfullt mail. Mannen som skickade mailet visade sig sedan vara 49-årige Edward Terry, som påstod sig "komma till Pride-festivalen med sina vapen för att döda varje homosexuell person innan han dödar sig själv".

Det var under tisdagen som PrideSTL tog emot Terry's terrorist-hot, varav organisationen rapporterade vidare informationen till de större myndigheterna. De i sin tur kunde sedan spåra mailet till Terry genom mobildata. Under onsdagen greps Terry och blev häktad, med en borgen på 20 000 dollar.

Flera säkerhetsåtgärder

Organisationens VD Matt Harper förklarade att de skulle vidta extra säkerhetsåtgärder runt festivalens områden.

– En festival lika stor som Pride kräver ett helt års planering och vi jobbar hårt med att skapa en festival som är säker för alla deltagande. Det finns flertal poliser som vi anställt för extra stöd, som kommer patrullera runt omkring området, berättade han för ABC News.

Inte nog med extra-insatta poliser så kommer det även finnas säkerhetskontroller vid ingångarna till festivalen, där personal kommer kolla igenom alla väskor för farliga föremål.

Ökade hatbrott

Men det är inte bara på grund av Terrys hot som flera medlemmar och anhängare i LGBTQ-rörelsen känner oro inför festivalen. Det har rapporterats in flera händelser där Pride-flaggor har bränts och andra hatbrott skett. Ett exempel är då några ungdomar från en gymnasieskola i Utah filmade samtidigt som de brände en Pride-flagga och skrattade medan de skrek "död åt alla homosexuella". 

– Vi har under de senaste åren sett en ökning av hatbrott mot dessa minoriteter. Vi vet att accepterandet av hatet mot LGBTQ-personer är högt idag. Speciellt månader som dessa, berättade Jeff Graham, verkställande direktör för Georgia Equality, till ABC News.

Kommentera
Kopiera länk
Dela