Kvinna somnade på flygplanet – glömdes kvar ombord

- 24/06/2019, 22:32 -

​Tiffani Louise O'Brien​ somnade på planet under en flygresa - och vaknade upp till en mardröm. Planet var beckmörkt, tomt och hon var ensam kvar.

"Det här kan inte vara sant", tänkte Tiffani Louise O'Brien när hon vaknade från sin lilla tupplur som hon tog under flygresan från Quebec City till Toronto.

Men mardrömmen var verklighet. Hon var inlåst i ett tomt flygplan.

Det var 9 juni som O'Brien flög till Toronto med Air Canada och slumrade till. Resan gick fint och hon sov stor del av tiden. Men när hon vaknade väl framme i Toronto var det mörkt, tyst och tomt i planet.

Fastspänd i stolen

Hon var fortfarande fastspänd, men inte ens personalen var kvar på planet.

– Det var beckmörkt, säger hon till CTV News.

När hon försökte ta sig ut gick det inget vidare. O'Brien ringde sin kompis men hann endast säga att hon var helt ensam kvar på ett plan – sedan tog batterierna slut på telefonen och mobilen dog. 

Planet var helt nedsläckt och mobilen gick inte att ladda eftersom flygplanet stod stilla med elektriciteten avstängd

Efter mycket om och men tog hon sig igenom mörkret till förarkabinen, där hon hittade en ficklampa. Med den försökte hon sedan att signalera ut från planet mot flygplatsen. 

– Jag försökte signalera efter hjälp, fortsätter hon till CTV News.

Tackade nej till kompensation

Men flygplanet var parkerat långt ifrån ingångarna. Så det tog lång tid innan hon tillslut upptäcktes av en bagagevagn-förare, som också såg till att den kvarglömda passageraren äntligen kunde få stiga av.

Flygbolaget Air Canada ska ha erbjudit Tiffani Louise O'Brien en resa i limousin till ett hotell där hon kunde få sova en natt. Detta var tänkt som kompensation för att hon hade blivit kvarglömd på planet.

Vänligt men bestämt tackade O'Brien nej till erbjudandet. Orsak? Efter dramatiken ville hon hem så fort som möjligt.

Varför hon blivit kvarglömd på planet är fortfarande oklart. Men Air Canada har sagt i ett uttalande till CTV News att de utreder händelsen.

Flygvärdinnan avslöjar: Här är de mest populära platserna i planet – om erfarna resenärer får välja