Mackenzie, 23, försvunnen – sågs senast efter en flygresa

- 25/06/2019, 22:18 -

Mackenzie gick på ett plan för att flyga hem till Utah i USA​. Efter flygresan steg hon in i en bil för att köras från flygplatsen, sedan dess har ingen sett henne. Nu har det gått en vecka utan ett enda spår.

Den 17 juni i år var 23-åriga Mackenzie Lueck på sin farmors begravning. Kort efter begravningen steg hon på ett flygplan till hemstaden Utah i USA. Själva resan gick vad det verkar bra, då Mackenzie steg av planet vid flygplatsen och satte sig i en bil. Men där slutar alla spår – sedan dess har ingen sett henne.

Efterlysning och sökinsats 

Polisen i Salt Lake City har gått ut med en efterlysning och dragit igång en sökinsats. De betonar dock att de inte har några som helst bevis på att något brottsligt har hänt, men att hon fortfarande är försvunnen och att de letar efter henne.

Mackenzie tog en taxi hem och blev avsläppt vid den plats hon bett om. Dock var det 20 minuter från hennes hem. Taxibolaget Lyft som körde Mackenzie menar att resan avgick och framkom som beställt, samt att föraren fått nya resor direkt efter.

Missat en tenta

Familjer, vänner och polisen är oroade och bekymrade över vad som kan ha hänt 23-åringen.

Under senaste veckan som Mackenzie varit försvunnen hade hon en tenta att skriva vid University of Utah. Men den tentan skrev hon inte. Mobilen är avstängd och hennes katt är ensam hemma.

En av Mackenzies vänner tror att 23-åringen skulle träffa någon efter att hon blivit avsläppt. Anledningen till det antagandet är eftersom hon kördes till en plats som var 20 minuter från sitt hem, rapporterar TV2 No.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Layla Leisha som var sju år gammal när hon mystiskt försvann för fyra år sedan. Polisutredningen har varit igång sedan dess och nu, fyra år senare, har hon äntligen hittats vid liv! Läs mer om det här.

Har du hört talas om något liknande?