Oscar Ramirez och dottern Valeria hittades döda i måndags.
Den hemska bilden på Oscar Ramirez och sin dotter Valeria sprids över nätet. - Foto: Julia Le Duc, Marco Ugarte AP/TT

Hemska bilden: Far och dotter dog – försökte ta sig in i USA

En förfärlig men viktig bild på Oscar Ramirez och sin 23 månader gamla dotter Valeria, sprids för närvarande som en löpeld på internet. Bilden påminner om de risker människor tar för att ta sig in till USA.


Det var i måndags som den fruktansvärda bilden togs av journalisten Julia Le Duc, en bild som senare publicerades i den mexikanska tidningen La Jornada. Nu sprids den som en löpeld på nätet – för att påminna om en dyster verklighet för vissa.

Bilden visar en far och sin 23 månader gamla dotter vid namn Oscar Ramirez och Valeria, hemmahörandes i El Salvador, liggandes döda vid sidan av floden Rio Grande som gränsar mellan delstaten Texas i USA och Mexiko.

OBS! VARNING FÖR STARKA BILDER

Oscar Ramirez och dottern Valeria. Bildkälla: Julia Le Duc

Drogs iväg av strömmen

Ramirez fru, Tania Vanessa Avalos, överlevde händelsen och har beskrivit det fruktansvärda för den lokala polisen.

Enligt Tania ska det ha varit i en akt av ren desperation och frustration, efter att ha misslyckats att överlämna sig själv till amerikanska myndigheter i hopp om att beviljas vasyl, som Ramirez valde att simma över floden med sin dotter.

Väl på den amerikanska sidan så lämnade han sin dotter vid flodbanken för att återvända och hämta sin fru Tania. Då hoppade dottern tillbaka ned i floden när hon såg sin far simma allt längre och längre bort.

Ramirez återvände för att rädda sin dotter, men det värsta inträffade. Strömmen fick tag i bägge två och dagen efter hittades de döda.

Hundratals döda förra året

Sorgligt nog är det vanligt förekommande att migranter, i hopp om att ta sig till USA, får betala med sitt liv under försöket.

Senast i söndags hittades ett spädbarn och hennes mor döda efter att ha vistats i den outhärdliga värmen vid gränsen, skriver brittiska Mirror.

Totalt 283 migranter dog vid den amerikanska gränsen under 2018. Hur många som har dött i år har dock ännu inte släppts.

USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!