Rebeccas son fick allvarliga skador efter att ha gungat för fort och för länge i lekparken.
Rebeccas son fick allvarliga skador efter att ha gungat för fort och för länge i lekparken. - Foto: Facebook/Rebecca Jordan

Mammans varning – efter att sonen föll ihop i lekparken

En mamma vill nu rikta ett varningens finger till att låta sitt barn använda de gungor som finns i lekparkerna, åtminstone om de gungar för fort och för länge. Hennes son fick nämligen allvarliga skador efter att ha svingat sig i gungorna.


Rebecca Jordan befann sig på en lekplats tillsammans med sin son för någon månad sedan, när något oväntat inträffade.

Föll ihop

I ett inlägg på Facebook skriver hon att sonen lekte med några kompisar vid en stor gunga. Hans vänner puttade på så att farten på gungan ökade mer och mer, medan han satt i gungan och höll huvudet nedåt under en lång tid.

Efter ett tag kom kompisarna springandes med sonen till Rebecca och berättade att han hade fallit ihop när de stoppat gungan. I inlägget skriver hon att barnen förklarade för henne att han inte andades ordentligt samt att sonen klagat på att "hjärnan gjorde ont".

Spräckta blodkärl

Något som också lades märke till var att blodkärlen i hans ögon hade spruckit till följd av det extrema trycket som han fick efter att ha gungat i den snabba farten. Dessutom beskriver Rebecca i inlägget att blodet hade rusat upp till huvudet på grund av hastigheten och lutningen, vilket skapade blåmärken till den grad att det såg ut som att någon hade färgat hans huvud med röd sprej. Allt detta utan att han ens hade slagit i huvudet.

Rebecca tog med sin son till akuten. Läkarna kunde upptäcka liknande skador som vid "shaken baby-syndrome", även kallat skakvåld. Efter att ha undersökt hans huvud, ögon och öron skickade de honom vidare till skiktröntgen.

Vill varna andra för riskerna

Gladligen fick inte sonen livshotande skador. 

Nu vill Rebecca nu varna andra föräldrar för faran med att låta sitt barn gunga för länge i den höga farten, skriver The Asian Parent.

"Tack gode gud att det snart blev som normalt igen, att han inte fick några inre skador eller svullnad i hjärnan. Men det här är allvarligt, vi kommer att vara mycket försiktiga med att låta honom gunga alltför mycket från och med nu", skriver Rebecca i Facebook-inlägget.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.