Freedom of the seas
En flicka har dött. - Foto: AP/Telemundo

Flicka,1, död – tappades från fönster på kryssningsfartyg

En ettårig flicka dog efter att ha tappats från ett fönster på ett kryssningsfartyg som lagt till i San Juan i Puerto Rico. Nu berättar vittnen om händelsen.


Det är varje förälders värsta mardröm. 

En fruktansvärd händelse skakar just nu Puerto Rico och USA, efter att en 19 månader gammal flicka fallit mot sin död från ett kryssningsfartyg som lagt till i San Juan i Puerto Rico. Olyckan skedde på söndageftermiddagen. 

Flickan föll 45 meter och landade på asfalten.

– Vi hörde skrik från familjen, vi var alldeles i närheten. Det var ett smärtsamt skrik, det liknade ingenting man någonsin hört, säger en turist som tv-kanalen Telemundo pratat med. 

Fönstret där det fruktansvärda hände. (Telemundo Puerto Rico)

Polisen misstänker att flickan tappades av sin morfar när han höll upp henne vid fönstret. Enligt CBS ska flickan ha åkt på kryssningen med ska morföräldrar och två syskon. 

Olyckan skedde på det berömda fartyget Freedom of the seas, och polis och rederiet har nu bett om att familjen ska få sörja i fred. 

– Familjen är i chock, säger polischefen Nelson Sotelo till AP, skriver CBS. 

Morfadern, som är hemmahörande i Indiana i USA, utreds nu av polis.

Mer nyheter: Två svarta hål har kolliderat – och skapat ett monster

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.