Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läkarnas sjuka upptäckt: Mannens penis höll att bli ben

- 09/08/2019, 15:27

En extremt ovanlig åkomma har drabbat en man i 60-årsåldern i New York. Vid en undersökning visades det att benbildning förekom – i mannens penis.

Vissa stöddiga killar kanske någon gång skrutit om att de är ”trebenta”, men man ska nog vara försiktig med vad man önskar sig. 

En man i 60-årsåldern från New York har nu fått läkarvärldens uppmärksamhet, i och med att han togs in på en röngtenundersökning efter att ha ramlat och slagit sig. 

Undersökningen, som gjordes på Lincoln Medical Center i Bronx, visade dock något helt otroligt. 

En ny skelettdel höll på att formas vid mannens penisrot. 

"Extremt ovanligt"

"En märkbar, plackliknande förkalkning kunde ses vid penisens skaft”, skriver forskarteamet bakom upptäckten i nya numret av tidskriften Urology Case Reports, enligt ScienceDirect. 

Åkomman är extremt ovanlig, det finns bara 40 dokumenterade fall i hela världen. Enligt rapporten orsakas det extra benet av kalksalter samlas vid ett bestämt område och börjar bilda ben – men varför det sker just vid penisen vet man inte. 

Mannen skrev ut sig själv mot läkarnas vilja – enligt rapporten hade mannen en historia av alkoholmissbruk.