Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hund övergavs i varm bil – misstänks nu lida av hjärnskador

- 12/08/2019, 15:38

En polisman i Colorado​, USA, fick ett samtal om pågående djurplågeri på en parkeringsplats. När han väl kom till platsen hittade han en hund – flämtades i baksätet av en bil. Nu misstänks hunden ha fått hjärnskador av händelsen.

Det var under förra veckan som polismannen Dave Kornowski fick ett larm om pågående djurplågeri på en parkeringsplats. När Kornowski väl anlände till platsen möttes han av en hemsk syn. 

I en bil låg en hund – kämpandes för sitt liv. Nu misstänks hunden ha fått hjärnskador av händelsen.

Utslagen på bilgolvet

Bilen ska ha haft ett av fönstren lite neddraget – något som inte var tillräckligt för att förhindra fordonet från en bastueffekt. 

För att rädda hunden tog Kornowski sönder en av bilens fönsterrutor. Samtidigt filmade han hunden, som vid det här laget låg utslagen på golvet med tungan hängandes utanför munnen. 

"Hunden kunde inte ens skälla för att han flämtade så högt", berättade Kornowski för TV-kanalen FOX31 Denver, rapporterar Fox News.

Krossad ruta
Bildkälla: Björn Larsson Ask/SvD/TT

Hunden tros lida av hjärnskador  

Hunden, som heter Pedro, togs akut till ett närliggande djursjukhus. Där behandlades han under intensivvård. Kornowski uppger även att hunden tycks ha fått hjärnskador av händelsen.

"Om man älskar sin hund skulle man inte lämna den i ett varm bil sådär", säger Kornowski till FOX31 Denver. 

Ägaren upprörd över bilrutan 

Hundens ägare ska till slut kommit tillbaka till bilen. Han ska då har varit upprörd över att polismannen haft sönder hans bilruta. Mannen greps, men det är oklart om händelsen kommer tas vidare juridiskt, skriver Fox News

Läs även: Hunden Gertie övergavs – hittad i plastpåse mitt i högvärmen