Terrormisstänkta Philip Manshaus häktas – får två veckors isolering

Under måndagen når den norska tingsrätten sitt beslut: 21-åriga Philip Manshaus häktas misstänkt för mordet på sin styvsyster och terrorbrott.


Nyheter24 har tidigare skrivit om terrormisstänkta Philip Manshaus, det kan du läsa mer om här och här. Runt 16-tiden på måndagen når tingsätten sitt beslut – att mannen ska häktas i fyra veckor misstänkt för mord och terroristbrott. 

Häktas med två veckors isolering 

Häkteförhandlingen i Oslo tingsätt började klockan 13.15. Drygt tre timmar senare kom tingsrättens besked: 21-åringen ska häktas i fyra veckor misstänkt för mord och terroristbrott. De två första av dessa veckor ska han sitta helt isolerad.

Nekar till brott 

Manshaus nekar till brott och har valt att inte ge några förklaringar i förhör med polisen. Efter att häktesförhandlingen avslutades vid 14.30 tiden förklarade advokat Unni Fries att hennes klient vill släppas på fri fot, skriver VG

– Han vill inte sitta i fängelse, säger advokaten till Dagbladet.

Ska testa mentala hälsa 

Polisen vill även ha en rättslig observation av den 21-åringen. Rättslig observation innebär en kartläggning av den häktades mentala tillstånd och huruvida denne är straffbar med straffrätt, skriver VG

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.