Stockholm

Terrormisstänkta Philip Manshaus häktas – får två veckors isolering

Under måndagen når den norska tingsrätten sitt beslut: 21-åriga Philip Manshaus häktas misstänkt för mordet på sin styvsyster och terrorbrott.


Nyheter24 har tidigare skrivit om terrormisstänkta Philip Manshaus, det kan du läsa mer om här och här. Runt 16-tiden på måndagen når tingsätten sitt beslut – att mannen ska häktas i fyra veckor misstänkt för mord och terroristbrott. 

Häktas med två veckors isolering 

Häkteförhandlingen i Oslo tingsätt började klockan 13.15. Drygt tre timmar senare kom tingsrättens besked: 21-åringen ska häktas i fyra veckor misstänkt för mord och terroristbrott. De två första av dessa veckor ska han sitta helt isolerad.

Nekar till brott 

Manshaus nekar till brott och har valt att inte ge några förklaringar i förhör med polisen. Efter att häktesförhandlingen avslutades vid 14.30 tiden förklarade advokat Unni Fries att hennes klient vill släppas på fri fot, skriver VG

– Han vill inte sitta i fängelse, säger advokaten till Dagbladet.

Ska testa mentala hälsa 

Polisen vill även ha en rättslig observation av den 21-åringen. Rättslig observation innebär en kartläggning av den häktades mentala tillstånd och huruvida denne är straffbar med straffrätt, skriver VG

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.