Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hunden Luna blev torterad i tre dagar – förgiftades och knivhöggs

- 14/08/2019, 15:24
Hunden-Luna-torterades-i tre-dagar

Hunden Luna torterades i tre dagar

Pixabay, Pixabay

Hunden Luna torterades i tre dagar av sin matte och husse – något som ledde till en långsam och smärtsam död för den lilla vovven. Nu har hennes ägare fällts för brottet.

Luna, en amerikansk bulldog, bodde med hennes två ägare Leila Horvath och Norbert Farkas i Merseyside, England. I april 2019 hade hon nyligen fött 12 valpar som hon ständigt vakade över – valpar som snart inte längre skulle ha en mamma.

Lunas valpar
Lunas valpar. Bildkälla: Facebook/RSCPA Wirral

Hittad i en gränd 

Den femte april 2019 hittade djurrättsorganisationen RSPCA en hund i en gränd bakom Horvath och Farkas hus. Den lilla hunden var då redan avliden och full av huggsår. 

Detta fick Anthony Joynes, granskare för RSPCA, att besöka paret i jakt på svar. Väl där möttes han av ursäkter, där paret erkände men rättfärdigade sitt brott. 

Bland annat sa de att Luna hade försökt bita Farkas i foten, trots att det inte fanns tecken på några sådana skador. 

Hemska detaljer 

Detta var tillräckligt för att ta paret till rättegång, där fler hemska detaljer framkom om Lunas sista dagar i livet. 

Bland annat beskrev Farkas hur han hade slagit Luna i huvudet med en metallstång flera gånger. Sedan ska han ha dumpat hunden i parets trädgård. Där låg Luna och led ytterligare en timme, tills Farkas gick ut och matade hunden med kylarvätska.

Rättfärdigar beteende 

Efter att Luna hade förgiftats av vätskan lämnades hon i trädgården för att dö. Tre dagar senare levde hon dock fortfarande, varav hennes ägare reagerade med att gå ut och knivhugga henne flera gånger. 

Under rättegången sa Horvath att hon visste att hennes och sambons beteende "inte var rätt", men att Lunas beteende hade varit "fruktansvärt" sedan hon fick hennes valpar. 

Detta var dock inte en godtagbar ursäkt enligt domaren, som fällde paret. Utöver tio veckors fängelse blev Horvath och Farkas också förbjudna från att äga djur igen. 

Valparna har hittat nya hem 

Lunas tolv valpar och en manlig amerikansk bulldog omhändertogs från paret under utredningen mot dem. Efter en undersökning framgick det att valparna hade luftvägssjukdomar och i allmänhet dålig hälsa. 

Lunas valp
En av Lunas valpar. Bildkälla: Facebook/RSCPA Wirral

Nu har alla tolv omplacerats, och den manliga bulldogen ska snart få komma till ett nytt hem, skriver brittiska Metro.

Amerikansk bulldog
Den manliga amerikanska bulldogen som också omhändertogs från paret. Bildkälla: Facebook/RSCPA Wirral

Hunden på artikelns omslagsbild är inte Luna.

Läs även: Hund hittad levande begravd: "Krossade mitt hjärta"