Onsdag 19 Maj
Stockholm

Kirurg misstänks för sexuella övergrepp på 250 barn

Sexuella övergrepp
Kirurg misstänks för sexuella övergrepp. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT, Pixabay

En 66-årig fransk kirurg är misstänkt för att ha förgripit sig på barn i flera decennier. Enligt en dagbok som hittats i hans hem rör det sig om 250 offer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Totalt 30 år. Så länge misstänks den 66-årige franska kirurgen Joël Le Scouarnec ha utnyttjat minderåriga pojkar och flickor sexuellt, något som kan vara det värsta fallet av pedofili i Frankrike någonsin, rapporterar flera franska medier.

Le Scouarnec är specialist på bukkirurgi. Trots att han dömdes för barnpornografi redan 2005 fick han fortsätta sitt jobb som kirurg fram till 2017. Då arresterades han, misstänkt för sexuella övergrepp och våldtäkt på fyra flickor.

En dagbok hittad 

Under 2018 startades ännu en utredning, parallellt med den som redan pågick. I mannens hus hittade polisen nämligen hans dagbok. I den står det beskrivet i detalj hur han förgripit sig på 250 barn som varit inlagda på Hospital de Janzoc, det sjukhuset där han praktiserade som magkirurg. Detta ska ha pågått under 30 år, rapporterar franska L'Express.

Ett av offrens advokat, Francesca Satta, berättar för tidningen om innehållet i dagboken. 

– När du öppnar läkarens dagbok, vill du omedelbart stänga den igen. Det hela är bara så oerhört perverst, säger hon. 

Vill komma i kontakt med alla offren 

I samband med utredningen har polisen i det sydfranska samhället Jonzac tagit kontakt med de personer som nämns i dagboken eller med deras föräldrar. Många har menat att de inte varit helt medvetna om att de kan ha utsatts av läkaren. 

Den senaste grymheten som uppkommit i samband med utredningen tyder på att 66-åringen våldtagit två flickor på fyra respektive sex år. 

Medger flera fall 

Kirurgen har erkänt flera fall av sexuella övergrepp av de barn som legat inne på sjukhus där han arbetade. Däremot medger han inte att han utfört allt som står i hans dagbok utan kallar många av beskrivningarna som fiktiva.

66-åringen sitter fortfarande i förvar och rättegången förväntas att starta i slutet av året eller början av 2020, skriver L'Express

Kommentera
Kopiera länk
Dela