Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Män som skickar dickpics kan lida av personlighetsstörning

- 24/08/2019, 21:31

Varför skickar män dickpics? I en ny studie ställde man just den frågan och svaren man fick var förbryllande och skrämmande.

Det är inte svårt att tänka sig att så fort män fick tillgång till att ta foton privat – så började män fota sina privata delar också. 

Och i takt med teknologins framfart har det nu även blivit lättare att ta foton på det man har i byxorna och skicka dessa bilder till folk till höger och vänster. 

Fenomenet kallas för dickpics och har under en tid mer eller mindre blivit ett samhällsproblem. Män skickar helt enkelt bilder på sin penis till andra människor som inte nödvändigtvis vill ha dessa bilder. 

Inte coolt, inte för en sekund.

Nu visar en studie att vissa av personerna skickar dessa dickpics kan lida av en personlighetsstörningen narcissism, skriver sajten Health

Personlighetsstörningen innebär att man besitter en övertro på sig själv samt en viss självupptagenhet. 

Frågade 1000 män en enkel fråga

Hur tog då forskarna reda på detta? Jo – de frågade den enkla frågan: "Varför?" till 1000 män som deltog i studien.

Det visade sig att de flesta svarade att de skickade bilderna i hopp om att få något smaskigt tillbaka. Men vissa – ja de skickade bilderna för att tillfredsställa sina egna sexuella eller för den delen personliga behov.

Och det är alltså hos de som skickar bilderna för egna behov det ringer några varningsklockor för narcissism. 

– En narcissist är någon som är självupptagen till en extrem nivå. Det är någon som har en hög självkänsla och tro på sig själv, men till en väldigt ohälsosam och skadlig utsträckning – till den punkt då det faktiskt förvränger sin självbild, andra personer och världen runt en. Det kan också leda till manipulativt och exploaterande beteende, eftersom de kommer prioritera sina egna behov över alla andras, säger Darrel Turner, rättsmedicinsk psykolog, till Health.

Kort och gott kan man samanfatta det som att studien kunde konstatera att män som skickar dickpics har högre tendenser av narcissism samt fientlig och ambivalent sexism.

MER: Läkare varnar om nya sex-trenden: "Inte värt det"

Har du fått en dickpic någon gång?