Mannen döms till körförbud och fängelse efter sitt vårdslösa beteende.
Mannen döms till körförbud och fängelse efter sitt vårdslösa beteende. - Foto: Pixabay

Övningskörde i 220 knyck – får körförbud

En 23-årig man i England smet från polisen efter en kontroll, där han saknade körkort och bilförsäkring. Han kom upp i en hastighet på över 200 kilometer i timmen. Nu döms han till fängelse och körförbud.


Det var i England som en man i 23-årsåldern togs av polis efter att ha kört iväg från dem under en kontroll, där det visade sig att mannen varken hade körkort eller försäkrat bilen, som han precis hade köpt.

Körde i över 150 kilometer i timmen

23-åringens försök till att smita från polisen blev starten på en intensiv biljakt. Mannen kom upp i över 200 kilometer i timmen på motorvägen och hann hela 14 kilometer innan bilens motor började ryka. Då stannade han vid vägkanten och togs fast av polisen.

Väl på plats erkände mannen det vårdslösa beteendet och att han saknade körkort, skriver Expressen.

Åtta månaders fängelse

Nu har han dömts till åtta månaders fängelse. Domaren i fallet tryckte lite extra på det faktum att han riskerade flera liv under sin flykt med bilen:

– Det var dussintals bilar som körde mot dig. Ett litet misstag med ratten skulle orsakat en kollision med ett annat fordon och flera möjliga dödsfall, förklarade domaren under rättegången.

Inte nog med att mannen döms till fängelse i åtta månader, han får även ett körförbud i tre år, rapporterar Expressen.

Polisens jakt efter mannen fångades på film, den kan du se i videospelaren ovan!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.

JO granskar tredje Kinberg Batra-rekrytering

Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare en rekrytering kopplad till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Efter flera vargangrepp mot får på Söderåsen i Skåne blir skyddsjakt återigen aktuell.