Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinnan hyllas för lifehacket på planet – gör stolen till lyxsäng

- 26/08/2019, 22:36
Sa-omvandlas-ekonomiplatsen-till-en-skon-sang

Så omvandlas ekonomiplatsen till en skön säng

Instagram/intrepidboomer, Facebook/Adele Barbaro- The Real Mumma

Trött på långa flygningar i obekväma säten? Andas ut, det finns ett nytt knep som omvandlar stolen till en lyxsäng! Det upptäckte Adele Barbo, från Melbourne, som lade upp bilder på den smarta lösningen på sin Facebook-sida.

Långa flygningar är aldrig kul, särskilt om man måste sova i sittandes position. Därför blev passageraren Adele Barbo särskilt glad när hon upptäckte ett uppgraderings-knep – som omvandlar stolen till en skön säng. 

Säng som i första klass 

Lösningen kallas "Skycouch" och erbjuds på vissa Air New Zealand flyg. Flygbolaget har sin bas i Nya Zeeland men erbjuder resmål runtom hela världen. 

För runt 1200 kronor kan man köpa en tre-sitsig rad med säten. Dessa ser ut som vanliga säten men har mer utrymme och inget glapp till stolen framför. 

Skycouch
Bildkälla: Instagram/intrepidboomer

Man kan fälla upp armstödet när det är dags att sova och voilà – med ett lakan och en kudde har man plötsligt en säng som går att jämföra med dem i första klass. 

SkyCouch
Bildkälla: Instagram/philhoffmanntravel
SkyCouch
Bildkälla: Facebook/Adele Barbaro- The Real Mumma 

Den påhittiga uppgraderingen är från början utformad för familjer med barn, men det passar även för par, tycker Adele:

"Om ni är två som reser kan du köpa ett tredje säte för halva priset och ni får en hel rad för er själva", skriver hon på Facebook. 

Stor efterfrågan 

Att tjänsten har en stor efterfråga blev tydligt i och med Adeles Facebook-inlägg, som snabbt blev viralt. 

SkyCouch
En av de bilder Adele Barbo la upp. Bildkälla: Facebook: Adele Barbaro- The Real Mumma

I de 30 000+ kommentarer som inlägget fått varvas hejaropen med frågan "varför erbjuds inte det här på alla flyg?", något vi får hoppas leder till större spridning av uppgraderings-knepet.

Läs även: Ser du den här koden på din flygbiljett? Det här betyder det