Kungen, Thailand
Kungen chockar: Avslöjar 26 år yngre älskarinna - Foto: Thailand Royal Office via AP

Kungen chockar: Avslöjar 26 år yngre älskarinna

Den thailändska kungen Maha Vajiralongkorn skapar rubriker – igen! Bara en månad efter att han gifte sig med den numera thailändska drottningen träffade han en älskarinna. Nu har det thailändska kungahuset publicerat officiella bilder på dem två.


Den thailändska kungen Maha Vajiralongkorn, 67, är en man som titt som tätt skapar kontroversiella rubriker. Bland annat har vi tidigare sett nakenhetsskandaler till vilda fester och påkostade lyxvanor. Vi hade kunnat ana att rubrikerna skulle minska när han gifte sig med den numera drottningen, Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya, 41, i maj tidigare i år – men nej, så blev det inte.

Maha Vajiralongkorn har nämligen utnämnt en annan kvinna att bli hans "älskarinna" – och det bara en månad efter bröllopet. Kvinnan heter Sineenat Wongvajirabhakdi och är 34 år, skriver The New York Times. Förhållandet har varit hemligt, tills nu.

Sällsynt inblick i förhållandet

Den thailändska kungen sparade inte på krutet när han valde att offentliggöra förhållandet med 34-åringen. Under måndagen publicerades totalt 60 bilder på det thailändska kungahusets webbplats, vilket gör att befolkningen nu får en sällsynt inblick i kungens förhållande med älskarinnan.

Kungen och hans "älskarinna". Bildkälla: Thailand Royal Office/AP

Kan straffas med fängelse 

Kanske är det inte så konstigt att bilderna fått så mycket uppmärksamhet. I Thailand betraktas kunglig otrohet som en förolämpning mot drottningen. Enligt CNN kan det straffas med upp till 15 års fängelse. 

Det verkar däremot inte kungen bry sig om – bilderna visar de båda i formella och mindre formella sammanhang. Ännu finns inga uppgifter om vad kungens fru, den thailändska drottningen, tycker om det hela. Inte heller om kungens dubbelspel fått några juridiska konsekvenser.

Kungen har tidigare varit gift med tre andra kvinnor och har totalt sju barn. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en älskare/älskarinna?
Tack för din röst!