iPhone 11 lanserades med pompa och ståt under förra veckan.
Nya iPhone-buggen. - Foto: Stella Pictures, Shutterstock

Nya iPhone-buggen: Obehöriga får tillgång till känslig information

iPhone 11 lanserades med pompa och ståt förra veckan. Men det gör inte att allt är frid och fröjd hos Apple. En ny bugg i nästa iOS systemuppdatering för iPhone har upptäckts – som ger tillgång till känslig information.


Apple har inte haft det lätt på den senaste tiden. För bara några veckor sedan rapporterade The Guardian om att den senaste systemuppdateringen för iOS hade säkerhetsbrister som gav personer enkla möjligheter att hacka sig in på andra Apple-enheter.

Nu är man återigen i blåsväder – efter ännu en systembugg.

Full tillgång över kontaktlistan

Sårbarheterna i Apples nya programvara upptäcktes av Jose Rodriguez. Efter att ha testat den nya systemuppdateringen iOS 13.1 för iPhone noterade han att en bugg i systemet gjorde det möjligt att få tillgång till en persons kontaktlista – trots att startskärmen var låst. 

Genom att starta ett FaceTime samtal på den låsta mobilen kan man få full tillgång till kontaktlistan. Som innefattar bland annat e-postadresser, telefonnummer och adressinformation, skriver The Verge.

Buggen är ännu inte fixad

Rodriguez säger att han varit i kontakt med Apple som ännu inte fått bukt på buggen i "Gold master" versionen av iOS 13.1 som släpps den 19 september. 

Han konstaterar dock att beta-versionen av systemuppdateringen som släpps den 30 september verkar ha kontroll över buggen, skriver The Verge.

Nyheter24 har tidigare skrivit om de nya iPhone 11-modellerna som lanserats. För att ta reda på mobilens funktioner och pris så kan du klicka här.

Läs även: Nya iPhone-modellen triggar fobi : "Denna mobil är din värsta mardröm"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en iPhone?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.