Nya iPhone-modellen triggar fobi : "Denna mobil är din värsta mardröm"

- 12/09/2019, 17:29

Ger den nya iPhone-modellen dig en känsla av obehag? Då är du inte ensam. Folk som lider av rädslan för tätt sammanlänkade hål är nu rädda för en vardag där mobilen triggar ens fobi.

Apple lockade storpublik under sitt event där splitternya iPhone-modeller visades upp för allmänheten. En av de stora snackisarna var att modellerna "iPhone 11 Pro" och "iPhone 11 Pro Max" hade tre kameralinser.

Beslutet att ha flera kameralinser gör nog dock att Apple åtminstone tappar en målgrupp av köpare – folk som lider av trypofobi.

Rädslan för tätt sammanlänkade hål

Vad är då trypofobi för slags fobi kanske några undrar? Trypofobi är rädslan för tätt sammanlänkade hål – det vill säga att bilden av bin som festar på en vaxkaka kan skapa en känsla av obehag.

Något som också har tätt sammanlänkade hål i form av kameralinser är den nya iPhone-modellen – som har fått folk som lider av trypofobi att bli rejält bekymrade, skriver CNN.

En vaxkaka och iPhone 11 Pro. Bildkälla: Shutterstock / Stella Pictures

Lotusblomma. Bildkälla: Shutterstock

"Om du har trypofobi så är denna mobil din värsta mardröm"

Twitter-användare ventilerar ut sin oro om hur man ska klara av en vardag – där folk har mobiler som triggar ens trypofobi varje dag.

Här kommer ett axplock av alla inlägg från användare med trypofobi på Twitter:

”Försöker vara positiv och kanske är tvungen att tvinga mig själv att komma över min rädsla, men den nya iPhone är så mycket trypofobi så det det skriker om det”

”Om du har trypofobi så är denna mobil din värsta mardröm”

En Twitter-användare som inte har trypofobi är dock kritisk gentemot reaktionerna:

“Så tydligen triggar den nya iPhone folks trypofobi. Som är något jag inte ens visste fanns och det är tydligen rädslan för hål som är tätt sammanlänkade tror jag..? Så folk med trypofobi är också rädda för Svampbob?”

Nyheter24 har tidigare skrivit om trypofobi. För att ta reda på mer om vad fobin innebär kan du läsa det HÄR.


Läs även:  
Tycker du att bilderna är obehagliga? Det finns en anledning till varför
Kendall Jenner avslöjar sin fobi: "Det ger mig ångest"