Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinnans stressknep – varva ner med spindlar i ansiktet

- 22/09/2019, 22:29 -

Spindlar och avslappning kanske inte låter som något som går hand i hand. Men enligt Tarni Roebuck, 27, finns det inget bättre än att varva ner med en spindel i ansiktet. Nu tipsar hon andra om stressknepet.

Tarni Roebuck från Queensland, Australien, beskriver sig själv som en riktig djurälskare. Hon syftar dock inte främst på husdjur som hundar och katter. Hennes favorit är istället mindre, och har fler ben.... 

– Jag bara älskar att spendera tid med spindlar, säger hon till Dailymail.

Delar med sig på Instagram

Tarni har ett Instagramkonto med mer än 24 000 följare. Där delar hon med sig av sin hobby, som också råkar vara hennes strategi för att hålla nere stress: 

Spindel
Bildkälla: Instagram/trcabroad
Spindel
Bildkälla: Instagram/trcabroad

Ja, strategin är alltså att ha spindlar i ansiktet. En situation som många andra antagligen skulle beskriva som en mardröm. 

"Terapeutiskt"

Tarni menar att hon finner aktiviteten "terapeutisk" och att hon blir både glad och avslappnad av att ha en spindel i ansiktet. 

– Det hjälper mig att komma ner i varv och att befinna mig i stunden, säger hon till Dailymail.

Spindel
Bildkälla: Instagram/trcabroad

Haft intresset i flera år

Tarni fick upp intresset för spindlar för runt fyra år sedan. Sedan dess har hon regelbundet låtit de åttabeniga kompisarna ta promenader i hennes ansikte. 

Spindel
Bildkälla: Instagram/trcabroad

Visste du att...

... Det finns fler än 100 000 dokumenterade spindeldjur i världen? Och experterna uppskattar att det finns 500 000 ytterligare arter som ännu är odokumenterade, enligt Sveriges Entomologiska förening.

Läs även: Därför ska du aldrig döda en spindel i ditt hem

Skulle du våga ha en spindel i ansiktet?