Freddy-McConnell-far-inte-bli-registrerad-som-pappa-till-sitt-barn.
Freddy McConnell får inte bli registrerad som pappa till sitt barn. - Foto: Foto: https://seahorsefilm.com/ , Facebook.

Han födde sitt eget barn – får inte bli registrerad som pappa

Engelsmannen Freddy McConnell som födde sitt eget barn har nu ansökt om att få bli titeln "pappa" eller "förälder" i barnets födelseattest. Nu har han fått avslag av Högsta domstolen.


Tidigare har Nyheter24 skrivit om Freddy McConnell, den engelska transmannen som födde sitt egna barn. Nu har McConnell ansökt om att få bli registrerad som "pappa" eller "förälder" på födelseattestet till sitt barn. Anledningen är att han just nu benämns som "mamma."

Men Högsta domstolen ansåg att benämningen "mamma" tilldelas den som bär och föder ett barn. Domaren sa att McConnell av lagen anses som en man, däremot blir hans föräldrabenämning "mamma". 

Anledningen att Högsta domstolen anser att McConnells föräldrastatus ska vara "mamma", är att titeln härrör från den biologiska rollen att han kan föda barn. 

När McConnell registrerade födelsen av sitt barn, blev han tillsagd av registratorn att lagen krävde att de som födde barn måste registreras som mammor. 

Det var då McConnell vidtog rättsliga åtgärder mot kontoret som ansvarar för registrering av födda barn, General Register Office. McConnell anklagade kontoret för diskriminering.

McConnell har sagt till BBC att han planerar att överklaga beslutet. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du beslutet var korrekt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.