Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han födde sitt eget barn – får inte bli registrerad som pappa

- 29/09/2019, 13:29 -

Engelsmannen Freddy McConnell som födde sitt eget barn har nu ansökt om att få bli titeln "pappa" eller "förälder" i barnets födelseattest. Nu har han fått avslag av Högsta domstolen.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om Freddy McConnell, den engelska transmannen som födde sitt egna barn. Nu har McConnell ansökt om att få bli registrerad som "pappa" eller "förälder" på födelseattestet till sitt barn. Anledningen är att han just nu benämns som "mamma."

Men Högsta domstolen ansåg att benämningen "mamma" tilldelas den som bär och föder ett barn. Domaren sa att McConnell av lagen anses som en man, däremot blir hans föräldrabenämning "mamma". 

Anledningen att Högsta domstolen anser att McConnells föräldrastatus ska vara "mamma", är att titeln härrör från den biologiska rollen att han kan föda barn. 

När McConnell registrerade födelsen av sitt barn, blev han tillsagd av registratorn att lagen krävde att de som födde barn måste registreras som mammor. 

Det var då McConnell vidtog rättsliga åtgärder mot kontoret som ansvarar för registrering av födda barn, General Register Office. McConnell anklagade kontoret för diskriminering.

McConnell har sagt till BBC att han planerar att överklaga beslutet. 

Tycker du beslutet var korrekt?