Torsdag 9 Dec
Stockholm

En död och tio skadade vid attack på skola i Finland

En person har gått till attack på en yrkesskola i Finland, uppger finska medier. En person har dött och tio personer har skadats. En person har gripits. Enligt vittnen ska personen som greps burit svärd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En person har dödats och tio har skadats i en attack vid en yrkesskola utanför finska staden Kuopio, rapporterar finska nyheter. Två av personerna uppges vara allvarligt skadade, men inte livshotande. 

Köpcentret Herman ligger fyra kilometer söder om Kuopio centrum. Skolan har bekräftat att dådet inträffat.

Enligt vittnen ska en person har gått till attack med svärd. Polisen genomsöker nu byggnaden, som ligger i anslutning till ett köpcentrum. 

Tio personer har tagits in på universitetssjukhuset i Kuopio efter händelsen. 

EN PERSON HAR GRIPITS

Polisen har gripit en person, och det ska inte vara farligt för personer att vistas i området. Polisen ska ha använt skjutvapen vid gripandet av den misstänkta gärningsmannen.

– En polispatrull kom hit, de hade en hund med sig. Sen hörde jag två skott, säger ett vittne till tidningen Ilta Sanomat.

Ett ögonvittne rapporterade till Savon Sanomat att gärningsmannen var en ung man. Enligt tidningen gick mannen till attack mot en kvinnlig ung studerande.

- Mannen högg flickan med svärd i halsen och stack henne i magen, säger ögonvittnet till Keskisuomalainen

Statsministern ord

Den finska statsministern Antti Rinne har uttryckt sin sorg över det inträffade på Twitter.

”Våldsdådet i Savolax Yrkesskola är chockerande och förkastligt. Jag har varit i kontakt med polisledningen och regeringen följer händelsen noggrant. Både jag och regeringen deltar i sorgen med alla anhöriga”, skriver hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela