Den inlåsta familjen i Nederländerna – här är allt som har hänt

- 18/10/2019, 11:28 -

Vad har egentligen hänt i fallet med familjen i staden Ruinerwold i Nederländerna som uppges ha varit inlåsta under ett hus? Nyheter24 reder ut!

Polisen har hittat sex holländska unga vuxna och en 58–årig man under ett hus i provinsen Drenthe i Nederländerna

Personerna säger att de varit inlåsta under huset i nio år och uppges ha varit inlåsta i väntan på jordens undergång, skriver RTV Drenthe. De sex personerna är mellan 18–25 år. 

Mannen på 58 år som bodde på gården är gripen och en förundersökning är inledd

EN MÄRKLIG BARGÄST

Det hela uppdagades på den lokala baren Kastelein cafe i den närliggande staden Ruinerwold. Barägaren Chris Westerbeek har beskrivit hur en yngre man kom in och beställde fem öl.

Westerbeek tyckte att mannen betedde sig lite märkligt och inledde en konversation. Mannen avslöjade då att han behövde hjälp eftersom han hade rymt från en bondgård där han hållits i fångenskap.

Barägaren Chris Westerbeek uppger att mannen hade långt hår, smutsigt skägg och gamla kläder. Han verkade även väldigt förvirrad, enligt Westerbeek. Mannen ska också ha sagt att han aldrig hade gått i skolan och inte hade varit till en frisör på nio år.

Mannen berättade vidare att hans systrar och bröder levde på en gård, att han var den äldste av syskonskaran och att han hade rymt för att han inte ville fortsätta leva det liv han och syskonen levde.

HITTADE HEMLIG TRAPPA 

Polisen begav sig så småningom till den angivna adressen och påbörjade en sökinsats. Där hittade de sedan en hemlig trappa i vardagsrummet. Trappan uppges ha varit gömd bakom ett skåp, uppger RTV Drentche

GRÖNSAKSLAND OCH EN GET

Gården uppges vara delvis gömd bakom en dunge träd och ett stort grönsaksland och en get.

POLISEN BEKRÄFTAR

"Vi har hittat sex personer som har levt i ett litet utrymme som kunde låsas under huset, men det var ingen källare.", sa polisen under en presskonferens i tisdags. 

Polisen uppger även att det är mycket som fortfarande är oklart kring händelsen och som ännu är under utredning.

Personerna uppger att 58–åringen ska ha varit sängliggande en längre period efter att han fått en hjärninfarkt för några år sedan.

Grannarna uppger att de trodde att den 58–åriga mannen bott på gården helt själv. Ruinerwolds borgmästare Roger de Groot har sagt att barnens mamma dog för många år sedan, uppger Dutch News.

Har du hört om fallet tidigare?