Merlin blev brutalt misshandlad och traumatiserad.
Merlin blev brutalt misshandlad och traumatiserad. - Foto: Kim Wise/Stuart Neve/Metro

Man misshandlade hund – knivhögg och hällde syra i ögonen

En hund i Frankrike vid man Merlin har fallit offer för en brutal attack. Bland annat har hans tidigare ägare hällt syra på både hans ögon och testiklar.


Merlin är namnet på den stackars hunden som blev offer för en brutal attack i sitt förra hem i Frankrike.

Knivhöggs och fick syra i ögonen

Vovvens tidigare ägare, en man runt 50-årsåldern, hade nämligen försökt skära av hans öron och svans. Merlin hade dessutom blivit knivskuren i uppemot 50 gånger, och inte nog med det så hade mannen hällt syra över Merlins testiklar, i hans ögon, näsa och öron.

Vem mannen var är fortfarande okänt, då polisen aldrig gripit någon för misshandeln.

Traumatiserad

Merlin fick tillslut flytta till ett räddningscenter för skadade djur, där personalen var säkra på att ingen skulle vilja adoptera honom eftersom att han var så pass skadad och traumatiserad.

Merlin, som är en fyraårig liten Whippet-Jack Russell, hade tappat allt förtroende för människor. Det tog över en timme för personalen på räddningscentret att komma honom nära efter att de funnit honom.

– Han var livrädd och väldigt, väldigt blyg. Allt han ville var att springa därifrån. Vi kunde inte komma nära honom överhuvudtaget. Det första vi ville var att ge honom en stor kram, men det kunde vi inte, förklarade Maria och Stuart Neve som äger räddningscentret, för Metro.

Tryggt hem

Men historian slutar lyckligt. Ett brittiskt par vid namn Kim och Tim Wise, tog sig an den traumatiserade hunden och med övning och tålamod har Merlin nu blivit som vilken lycklig hund som helst.

– Första natten han bodde i huset, så kunde vi inte komma honom nära. Men på kvällen så följde han efter vår andra hund in till mitt sovrum och gav mig en väldigt lång blick där det såg ut som att han tog beslutet att lita på mig. Han hoppade upp och lade sig nära mig, och så har det varit ända sedan dess, berättade Kim för Metro.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Karlskrona: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand, Rödeby.", skriver polisen på sin hemsida.

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kanadas polis är nära att lösa den största guldstölden i landets historia. 6 600 guldtackor stals vid kuppen. Flera personer har gripits och väntar åtal.

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.