Den gripna 67–åringen skriver bland annat på Facebook om en roddmaskin han har byggt. "Nu är roddmaskinen klar. Den fungerar väldigt bra och ger bra träning för många delar av kroppen."
Den gripna 67–åringen skriver bland annat på Facebook om en roddmaskin han har byggt. "Nu är roddmaskinen klar. Den fungerar väldigt bra och ger bra träning för många delar av kroppen." - Foto: Foto: Facebook

Inlåsta familjen i Nederländerna – ännu en person har gripits

Ännu en man har gripits i fallet med de inlåsta personerna i Nederländerna. Mannen är misstänkt för olaga frihetsberövande. Medan barnen var inlåsta under huset så tränade den numera gripna mannen på en hemgjord roddmaskin i trädgården. Se videon längst upp i artikeln.


Tidigare har Nyheter24 skrivit om den inlåsta familjen i Nederländerna. Förra veckan hittade polisen sex holländska unga vuxna och en 58–årig man som hållits instängda under ett hus i provinsen Drenthe i Nederländerna. 

Personerna uppgav att de varit inlåsta under huset i nio år i väntan på jordens undergång. En man, 58, som bodde på gården greps och en förundersökning inleddes. Den 58–åriga mannen hyrde huset där personerna hölls fångna. 

Nu har en andra man, 67, gripits för olaga frihetsberövande och framkallande av fara för annan, uppger BBC. 67–åringen ska enligt Dutch News vara barnens pappa. Båda männen sitter nu häktade, misstänkta för olaga frihetsberövande, vållande till kroppsskada och penningtvätt.

Polisen har bekräftat det var sex unga mellan 18–25 som hållits fångna och att fyra av dessa var kvinnor och två män.  

TRÄNAR I TRÄDGÅRDEN NÄR BARNEN VAR INSTÄNGDA

Den numera gripna 67–åringen har varit aktiv på Facebook under tiden barnen varit inlåsta och har bland annat för fyra år sedan lagt ut en video när han tränar i trädgården. 

Mannen beskriver att roddmaskinen fungerar bra och ger bra träning för många delar av kroppen. Mannen skriver också att träningen är en del av hans dagliga rutin. Maskinen ska inte ha kostat mer än cirka 400 kronor att bygga. 

VAR AKTIV PÅ FACEBOOK

87–åringen har delat material från CNN på sin Facebooksida, med beskrivningen "Weird". Foto: Facebook.

Mannen har publicerat bilder på sig själv på Facebook. Under denna bild skriver mannen att han gör sin dagliga Tai Chi–träning. Han ber även om ursäkt för att han är så smutsig och skriver att det beror på trädgårdsarbete och att han har tre hundar som gillar att hoppa upp på honom med sina smutsiga tassar. Foto: Facebook

POLISENS TEORI: KAN VARA EN SEKT

I ett uttalande har polisen sagt att de håller på med en utredning huruvida personerna på gården var en del i en livsfilosofi eller hade en religiös övertygelse.

Enligt Dutch News så var 67–åringen och 58–åringen en gång varit grannar och lärt känna varandra genom kyrkan Unification, som är en världskänd kyrka som är mer känd vid namnet Moonies. Moonies uppkom ursprungligen från Sykorea. Koreanen Sun Myung Moon grundade Moonies på 1950-talet.

67–åringen blev dock utslängd från kulten för 30 år sedan. Anledningen till att han blev utslängd var för att han ska ha kommit med konstiga idéer. 

Enligt Dutch News så har kulten har en ritual som innebär att man skapar rörelse i en cirkel varje halvtimme. Detta är något som barnen ska ha fortsatt att göra i en park när de blev utsläppta från gården. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.