Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jägare dödad – av hjort han precis skjutit

- 25/10/2019, 20:01

En amerikansk man har avlidit efter att han anfallits av en hjort. Innan incidenten hade mannen skjutit hjorten. När jägaren sedan gick fram för att inspektera djuret gick det till attack, vilket ledde till mannens död.

Thomas Alexander, 66, jagade kring Ozark bergen i Missouri, USA. Under jakten sköt han en hjort som ramlade ihop en bit bort.  

Alexander antog då att hjorten var död och gick fram för att titta på djuret. Då ställde sig hjorten upp – och gick till attack, rapporterar Fox News.

Slutade andas på väg till helikoptern  

Efter attacken lyckades Alexander ringa sin fru som i sin tur kontaktade 911, den amerikanska motsvarigheten till 112. 

Alexanders tillstånd var så kritiskt att han skulle transporteras från platsen med helikopter. På vägen dit slutade han dock andas, så han kördes istället med ambulans till närmaste sjukhus. 

Väl på plats förklarades han död.

Hjort
Horten på bilden är inte hjorten som omnämns i texten. Bildkälla: Shutterstock

Jägare chockade

Ännu är det oklart om Alexander dog av den faktiska hjortattacken eller om han drabbades av hjärtproblem i samband med attacken. Han hade i alla fall flera synliga skador från djuret.  

Keit Stephens, från Arkansas vilt och fisk-kommission, säger att han aldrig sett något liknande i i sin 20-åriga jaktkarriär, rapporterar Fox News.

Läs även: 17-åring sköts ihjäl av sin kompis – trodde han var en hjort