Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man hade ont i örat – hittade tio bebis-kackerlackor

- 17/11/2019, 21:59

Är du äckelmagad? Då kommer den här nyheten nog inte vara en favorit... Den innefattar nämligen en man, ett öra och många, många insekter.

Vi är nog få som skulle säga att kackerlackor är en favorit, vissa ställen är dock värre än andra när det kommer till att hitta de små skadedjuren. Något som en man från Kina nu vet alltför väl...

"Klöste och kröp"

En 24-årig man som i medier endast har identifierats som "Mr. Lv" uppsökte i slutet av oktober ett sjukhus i Guangdong. Detta då han en längre period haft en skarp smärta i sitt högra öra.

– Han sa att hans ena öra gjorde jätteont, som att något klöste eller kröp inuti det, säger läkaren Zhong Yijin till AsiaWire, enligt The New York Post. 

Mannens familjemedlemmar ska tidigare ha lyst i örat med en ficklampa. Till sin stora förskräckelse ska de då ha sett vad som såg ut att vara en stor insekt. 

Något som tyvärr inte var så långt ifrån sanningen.

Varm plats för kackerlackors ägg

När läkaren själv undersökte örat kunde skräckbilden bekräftas. Inuti hörselkanalen var ett tiotal nyfödda tyska kackerlackor, tillsammans med mamma-kackerlackan

Även om det hela låter som en mardröm kunde Yijin snabbt få situationen under kontroll. Med hjälp av en pincett lyckades man plocka ut samtliga kackerlackor. 

Kackerlackor
Det här är inte samma kackerlackor som diskuteras i texten. Bildkälla: Shutterstock

Jiang Tengxian, huvudläkare på avdelningen, säger att skräckscenariot troligtvis uppstått då Lv haft som vana att lämna mat nära sängen. 

Detta har antagligen lockat till sig skadedjuret, som sedan tyckt att örat varit en varm och trevlig plats att förvara ägg på, skriver The New York Post.

Läs även: Så enkelt kan råttan ta sig upp i toaletten – så skyddar du dig