Greta Thunberg uppger att alla på båten La Vagabonde självklart är veganer.
Greta Thunberg uppger att alla på båten La Vagabonde självklart är veganer. - Foto: Foto: Elayna Carausu/Instagram, Rob Ostermaier / TT

Greta Thunbergs segling över Atlanten: "La Vagabonde är en veganbåt"

Greta Thunberg befinner sig just nu på en båt mitt i Atlanten. Besättningen har nu seglat tio dagar på havet och ger oss nästintill dagligen glimtar av tillvaron på båten. Senast berättade Thunberg att alla på båten självklart är veganer.


Greta Thunberg är nu inne på sin tionde dag på resan över Atlanten tillsammans med Youtube-paret Riley Whitelum, Elayna Carausu, barnet Lenny, pappa Svante Thunberg och stjärnseglaren Nikki Henderson.

Första dagen var vädret inte på seglarnas sida utan det blåste rejält och alla förutom kaptenen Riley Whitelum och stjärnseglaren Nikki Henderson låg däckade i sjösjuka. 

Dag fem så seglade gänget nära Bermuda. Greta Thunberg skrev på Facebook att hon hade fullt upp med att lära besättningen hur man spelar Yatzy.

Dag sex så seglade teamet norr om Bermuda. Gänget hade fortfarande ganska tufft väder men humöret var ändå på topp. Greta Thunberg meddelade att de seglade mot Azorerna. 

Dag åtta skrev Thunberg på Facebook att de var tvungna att sakta ner båten för att undvika riktigt dåligt väder som de hade framför sig. Men hon hoppades att de skulle hinna fram till Lissabon i Portugal tidigt i december.

Dag nio 22 november så skrev Thunberg att alla dagarna började smälta ihop till en. Alla dagliga rutiner är detsamma och en gång per dag samlas gänget och äter middag tillsammans. Thunberg bekräftar också att alla ombord givetvis är veganer.

Hela besättningens bildkvalité är tyvärr inte på topp. Vad det beror på är fortfarande oklart.

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Greta Thunbergs nya resa

LÄS MER: Så fördriver Greta Thunberg tiden på båten: "Spelar Yatzy"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du vegan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trump Media varnar för nakenblankning

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerar om i regeringen

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Tesla återkallar 3 878 fordon av modellen cybertruck, deras eldrivna så kallade pickup.

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.