Så fördriver Greta Thunberg tiden på båten: "Spelar Yatzy"

Yatzy, barnpassning och knop-knytning. Det är bara tre av många olika aktiviteter som Greta Thunberg roar sig med under sin segling över Atlanten.


Greta Thunberg är nu inne på sin femte dag på resan över Atlanten. Första dagen var vädret inte på seglarnas sida utan det blåste rejält och alla förutom kaptenen Riley Whitelum och stjärnseglaren Nikki Henderson låg däckade i sjösjuka. 

I ett Facebook-inlägg uppdaterar Nikki Henderson om läget där hon beskriver hur hon själv tillbringat natten med att planera om rutten. Till slut blev det att styra sydöst.

SPELAR YATZY

I ett Facebook-inlägg uppdaterar Thunberg sina följare om läget just nu, och det verkar som att vädret har gett båten bättre förutsättningar för att fortsätta rutten nu. Thunberg beskriver att de nu seglar norr om Bermuda och att hon har det väldigt bekvämt ombord. 

För att fördriva tiden lär hon bland annat resten av besättningen ombord reglerna för tärningsspelet Yatzy.

LEKER MED BARNET LENNY

Något annat som Greta Thunberg fördriver tiden med är att leka med Youtube-parets barn Lenny. Det skriver barnets mamma Elayna Carausu i ett Instagram-inlägg. På bilden syns den utmattade kaptenen Riley Whitelum. Carasu skriver också att Thunbergs pappa, Svante Thunberg, är ansvarig för att koka kaffe, städa ombord och skänker dem alla ett gott skratt emellanåt.


KNYTER KNOPAR

I ett inlägg på Instagram delar kaptenen Whitelum ett inlägg där han visar Thunberg hur man knyter en knop, närmare bestämt en pålstek.

Förutom att spela Yatzy, knyta knopar och leka med Lenny lär sig Thunberg allt mer om kartnavigation, skriver Henderson i ett Facebook-inlägg. 

En kunskap som säkerligen är mycket välbehövlig fortsättningsvis under Thunbergs resa. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du velat spela Yatzy med Greta Thunberg?
Tack för din röst!