Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här kan du göra för att hjälpa brändernas offer i Australien

- 08/01/2020, 11:27 -

Här hittar du flera sätt att hjälpa alla människor och djur som drabbats av de katastrofala skogsbränderna i Australien.

De stora bränderna i Australien fortsätter att skörda djur och människors liv. De räknas som de värsta skogsbränderna genom tiderna. Tusentals hem har blivit helt nedbrända och flera miljoner hektar mark brinner. 

Brandmän jobbar med släckningsarbetet.
Brandmän jobbar med släckningsarbetet. Bildkälla: Queensland Fire and Emergency Services / TT

Tidigare har det rapporterats att en halv miljard djur har dött till följd av bränderna och den 8 januari har 28 människor har dött i katastrofen.

Många stjärnor har gått ut på sociala medier och uppmanat sina följare att donera en slant för att hjälpa till med arbete att släcka bränderna. Pink och Nicole Kidman har själva tillsammans donerat en miljon dollar vilket är ungefär nio och en halv miljon kronor. 

Så här gör du för att donera

Det finns flera länkar att följa om du vill donera pengar, här är några av dem: 

På NSW Rural fire service kan du skänka pengar till lokala brandkårer. Du gör det som en vanlig banköverföring. Uppgifterna finns på den här hemsidan

Hos SA Country fire sevice kan du skänka pengar till frivilliga brandmän. Följ den här länken

På hemsidan som tillhör Vic Country fire authority kan man donera pengar till de som påverkats av bränderna eller till frivilliga brandmän. Klicka på den här länken

Här kan du förutom att donera pengar också donera föremål, klicka på den här länken. Därefter kan du välja vad du vill donera. 

Donera till koalor:

Sociala medier fylls nu av bilder på skadade djur och särskilt koalor. Här hittar du en insamling till uttorkade koalor