Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

57-årig man förgiftade flera arbetskollegor – 26-åring död

- 14/01/2020, 20:03

I mars förra året dömdes en 57-årig man i Tyskland till livstids fängelse för att ha förgiftat ett flertal av sina kollegor. I samband med att en 26-årig medarbetare till mannen dött undersöker man nu 21 andra dödsfall på arbetsplatsen.

Förra våren dömdes en 57-årig man i tyska Schloss Holte-Stukenbrock till livstids fängelse. Det senstaionella fallet bevakades då både i Tyskland och internationellt. 

Den 57-åriga mannen hade försökt förgifta ett flertal arbetskollegor, varav två fått allvarliga njurskador. 

Rättegången återupptas nu efter att ett av mannens offer, en 26-årig man, har dött, enligt tyska tidningen Spiegel Panorama. 

Strödde giftigt pulver på kollegans mat

Efter att den då 53-årige mannen strött giftigt pulver på sin kollegas lunchmacka hamnade offret i koma i fyra år. Och nu har offret, den 26-årige mannen, avlidit. 

Pulvret som den 57-årige mannen använt ska bland annat ha innehållit bly och kvicksilver, som orsakat offret en hjärnskada, enligt SP. 

I rättegången berättade 26-åringens föräldrar att deras son plötsligt blev väldigt dålig. Han ska ha fått svårt att gå och känt domningar i fingrarna tiden innan han hamnade i koma. 

På sjukhuset kunde läkare fastställa att det handlade om kvicksilverförgiftning, rapporterar SP

Påkommen av kollega

Gärningsmannen ska ha avslöjats i samband med att han försökte förgifta en annan kollega. Kollegan ska ha upptäckt ett vitt pulver på sin smörgås. 

När man sedan gick igenom videoövervakning upptäckte man hur 57-åringen strött pulvret på medarbetarens mat, enligt BBC. 

Polisen undersöker 21 andra dödsfall på arbetsplatsen

Sedan 2001 har 21 av den 57-åriga mannens kollegor dött av cancer eller hjärtattacker innan de gått i pension – två sjukdomar som kan orsakas av tungmetallförgiftning.

I samband med att rättegången nu återupptas kommer polis därför att undersöka om gärningsmannen eventuellt kan ha kopplingar till de 21 dödsfallen, rapporterar BBC