Otroliga videon: Här dundrar meteoren in i atmosfären

- 04/02/2020, 15:38 -

Har du någonsin undrat hur det ser ut när en meteor äntrar atmosfären? Ta då en titt på den här videon från Kalifornien där fenomenet faktiskt hände för några dagar sedan.

Miljontals asteroider, kometer och andra himlakroppar susar omkring ute i rymden och vårt solsystem. Då och då händer det att en och annan rymdsten hittar sig fram och träffar jorden.

Som tur är förekommer det här inte så ofta och Nasa har väldigt bra pejl på vad som far omkring där ute i det mörka. 

Men hur ser det då ut när man fångar fenomenet på film? Det har vi som tur svaret på. En meteor fångades nyligen på film i Kalifornien och erbjöd alla som kunde beskåda det på en riktig show.

Meteorid i Kalifornien.
Meteoren fångades på film i Kalifornien. Bildkälla: AMS

Det var den 30 januari som man i Kalifornien kunde se rymdstenen rusa fram över himlen i 55 800 kilometer i timmen, och sakta men säkert brinna upp när den flög in i vår atmosfär.

Från början trodde man att det var skrot från någon satellit som brann upp i himlen, men vid senare undersökning kom man fram till att det var en meteor som det handlade om, skriver brittiska Express.

En meteor kallas för stjärnfall i folkmun, men den här var något utöver det vanliga. Kika in den otroliga meteoren i videospelaren ovan!