Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uppgifter: Nordkorea avrättade misstänkt coronasmittad

- 13/02/2020, 20:16 -

En nordkoreansk tjänsteman som suttit i karantän på grund av coronaviruset ska ha blivit skjuten till döds. Enligt uppgifter bröt mannen mot reglerna för karantän när han uppsökte ett badhus och avrättades därför av nordkoreanska myndigheter.

Daily Mirror rapporterar om en tjänsteman i Nordkorea som ska ha blivit ihjälskjuten av landets myndigheter efter att ha brutit mot reglerna för karantän för coronaviruset.

Mannen hade blivit placerad i karantän när han återvände till Nordkorea efter en resa till Kina.

Men istället för att stanna i karantän besökte den statlige tjänstemannen istället ett allmänt bad där han blev arresterad. Senare blev han avrättad av en exekutionspatrull, enligt nordkoreanska källor.

En annan tjänsteman, som arbetade för landets säkerhetstjänst, blev ska tvingats till tvångsarbete på ett jordbruk efter att ha ljugit en Kina-resa.

STÄNGT GRÄNSEN

Samtidigt hävdar nordkoreanska regeringen att det inte funnits några fall av coronaviruset i landet. Detta har bemötts skeptiskt av folk utanför landet då Nordkorea delar gräns med Kina.

Media i landet har dock erkänt att vissa medborgare har blivit placerade i karantän, samtidigt som utländsk media rapporterat om folk som dött av viruset i landet.

Nordkorea har även vidtagit andra förebyggande åtgärder. Landet har stängt sin gräns mot Kina och nekat inträde till alla utländska turister.

Myndigheterna testar dessutom alla som tar sig in i huvudstaden Pyongyang bilvägen och samtliga medborgare som rest utanför landet.