Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Coronasmittad kvinna struntade i karantän – flög till semesterö

- 17/03/2020, 14:56

En brittisk kvinna har hamnat i blåsväder efter ha rest till en semesterö i Australien, trots att hon var diagnosticerad med coronaviruset. Hälsomyndigheter kunde spåra henne till en strand där hon omhändertogs och senare placerades i isolering.

Det här med att respektera uppmaningar om att placera sig i karantän för coronaviruset verkar inte alla ta på lika stort allvar.

Detta trots att alltfler länder nu vidtar allt mer drastiska åtgärder för att bekämpa viruset.

En som inte var intresserad av att lyssna på några rekommendationer var den 36-årige brittiska kvinnan som planerat solsemester.

Kvinnan hade redan hunnit resa till Australien när hon testade positivt för coronaviruset i Sydney, skriver Daily Mail. Hon ombads då att placera sig i självkarantän.

Trots det hoppade hon på flyget till Hamilton Island, en paradisö tillhörande Queensland, Australien.

Hamilton Island är en riktig paradisö. (Shutterstock)

"FÖRSTOD INTE INSTRUKTIONERNA"

Vistelsen på ön blev dessbättre inte särskilt långvarig. Hälsomyndigheter kunde under söndagen spåra kvinnan till en strand, hon hade då varit på ön sedan i fredags.

Därefter fick hon spendera natten isolerad innan myndigheterna kunde ta henne till ett sjukhus i staden Mackay.

Kvinnan menar att hon inte förstod instruktionerna för självisolering efter ha fått diagnosen.

En talesperson för hälsomyndigheterna i Queensland meddelade att det inte finns någon anledning att stänga ner ön, eftersom incidenten bedöms vara av väldigt låg risk.

Totalt har 452 personer smittats med coronaviruset i Australien, och 78 av dessa i Queensland.

Läs mer om coronaviruset: Filmstaden stänger ner alla sina biografer