Torsdag 2 Dec
Stockholm

Nya teorin: Därför dör så många i Italien av coronaviruset

Hittills har över 10 000 personer i Italien dött i samband med coronaviruset. En av teorierna kring varför dödssiffran varit så hög är landets höga medelåldern. Och nu har en ännu en tes presenterats, som tros kunna vara ytterligare en förklaring.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under måndagen ligger dödssiffran i Italien, i samband med coronapandemin, på över 10 000 personer. Och nu har en ny tes tagits fram kring varför dödssiffran i Italien är så mycket högre än i andra länder.

Tidigare har man talat om att landets höga medelålder kan ha med saken att göra, och nu ser man även på antibiotikaresistens, rapporterar Aftonbladet. 

Immunförsvaret försvagas

Då covid-19 är ett virus så påverkar det inte av antibiotika. Men i och med att viruset försvagar immunförsvaret kan det finnas större risk att drabbas av olika bakterier. 

Och man spekulerar kring att det är just skadliga bakterier, som lättare kan infektera kroppen på grund av viruset, som är antibiotikaresistenta, rapporterar Aftonbladet.

Vid flitig användning av antibiotika finns det en stor risk att man kan utveckla en resistens, vilket gör att läkemedlet tappar sin effekt. 

Därför är den svenska vården generellt restriktiv när det kommer till att skriva ut antibiotika. 

LIKNANDE ARTIKLAR:

Regeringen presenterar krispaket : Gör det lättare att få a-kassa

Nya siffran: 200 000 kan dö av coronaviruset i USA

Kommentera
Kopiera länk
Dela