18-årig kvinna greps.
En 18-årig kvinna greps efter att ha hotat att smitta andra med coronaviruset. - Foto: Foto: Polisen i Texas. Shutterstock (Montage)

18-åring gripen för terrormisstankar: ”Skulle smitta varenda jävel”

I Texas, USA, greps en 18-årig kvinna efter att ha filmat sig själv medan hon hotat med att smitta andra med coronaviruset. Nu har kvinnas borgen satts på 20 000 dollar.


En 18-årig kvinna från Texas, USA, greps efter att hon hotade med att "smitta varenda jävel" med coronaviruset. 

Det var i söndags som kvinnan lade flera bisarra hot på sociala medier, medan hon gick runt på folktäta platser. 

“Jag är här på Walmart och kommer att smitta varenda jävel, för om jag drabbas så tänker jag dra med mig alla andra. Om du vill ha coronaviruset och dö, ring mig. Jag kommer att möta upp dig och förkorta ditt liv." sade hon bland annat i en video som hon filmade och lade upp på Snapchat. 

Polisen larmades om hoten och kunde gripa 18-åringen under tisdagen. 

20 000 dollar i borgen

Skärdumpar från kvinnans Snapchat. Foto: Polisen, Texas.

Kvinnans borgen har satts på 20 000 dollar, vilket motsvarar cirka 200 000 kronor. Hon har även beordrats att vara i karantän i tre veckor. 

Vig gripandet uppgav kvinnan att hon inte hade coronaviruset, men eftersom att hon inte testats är det oklart om det stämmer. 

Nyligen greps en man i Sverige efter att ha hostat och spottat på människor i sin omgivning samtidigt som han påstått sig vara smittad med coronaviruset. Här kan du läsa om det.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.