Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

18-åring gripen för terrormisstankar: ”Skulle smitta varenda jävel”

- 10/04/2020, 09:36

I Texas, USA, greps en 18-årig kvinna efter att ha filmat sig själv medan hon hotat med att smitta andra med coronaviruset. Nu har kvinnas borgen satts på 20 000 dollar.

En 18-årig kvinna från Texas, USA, greps efter att hon hotade med att "smitta varenda jävel" med coronaviruset. 

Det var i söndags som kvinnan lade flera bisarra hot på sociala medier, medan hon gick runt på folktäta platser. 

“Jag är här på Walmart och kommer att smitta varenda jävel, för om jag drabbas så tänker jag dra med mig alla andra. Om du vill ha coronaviruset och dö, ring mig. Jag kommer att möta upp dig och förkorta ditt liv." sade hon bland annat i en video som hon filmade och lade upp på Snapchat. 

Polisen larmades om hoten och kunde gripa 18-åringen under tisdagen. 

20 000 dollar i borgen

Skärdumpar från kvinnans Snapchat. Foto: Polisen, Texas.

Kvinnans borgen har satts på 20 000 dollar, vilket motsvarar cirka 200 000 kronor. Hon har även beordrats att vara i karantän i tre veckor. 

Vig gripandet uppgav kvinnan att hon inte hade coronaviruset, men eftersom att hon inte testats är det oklart om det stämmer. 

Nyligen greps en man i Sverige efter att ha hostat och spottat på människor i sin omgivning samtidigt som han påstått sig vara smittad med coronaviruset. Här kan du läsa om det.