Netflix har fått 16 miljoner nya användare under årets tre första månader
Netflix har fått 16 miljoner nya användare under årets tre första månader - Foto: Shutterstock

Sinnessjuka siffran: Så många har skaffat Netflix i år

I samband med att coronaviruset spridit sig över världen har också antalet Netflix-abonnemang ökat dramatiskt. Enligt CBS News plockade Netflix upp 16 miljoner nya prenumeranter under årets tre första månader.


Spridningen av coronaviruset har inneburit att många har befunnit i sig i karantän under en längre tid.

För att fördriva tiden verkar en hel del ha vänt sig till olika streamingsajter.

Den allra mest populära sajten förefaller vara Netflix. Där har 16 miljoner nya användare tecknat abonnemang under året tre första månader, skriver CBS News.

Det innebär att Netflix mer än dubblar den tilltänkta tillväxten under det första kvartalet, och det är också den största tremånadersökningen i företagets historia.

SKYHÖG AKTIE

– Vi är väl medvetna om att vi har turen att ha en service som nu är ännu mer betydelsefull för människor som är bundna till sina hem, skriver Netflix i ett brev till sina aktieägare.

Företagets aktie har stigit till nya höjder den senaste tiden, vilket står i kontrast med den övriga marknaden. Sedan årsskiftet har Netflix aktie stigit med 31 procent.

Netflix står starkt i konkurrensen (Shutterstock)

Vid månadsskiftet meddelade Netflix att de nu har 183 miljoner prenumeranter världen över, vilket är en ökning med 23 procent från föregående år.

I jämförelse har konkurrenten Disney+ runt 50 miljoner användare.

STÅR STARKT I KONKURRENSEN

Netflix har även släppt siffror för några av deras program. Den omtalade dokumentärserien Tiger King sågs av 64 miljoner människor, och Mark Wahlberg-frontade filmen Spenser Confidental sågs av 85 miljoner.

Tack vare sitt enorma utbud ser Netflix ut fortsatt stå starkt, trots det ökande utbudet av streamingtjänster.

– Eftersom vi har ett bibliotek med tusentals titlar och väldigt starka rekommendationer, kan vår kundnöjdhet bli mindre påverkad än den hos våra konkurrenter, skriver Netflix själva.

Läs mer om Netflix: Nya siffror: Här är den mest tittade serien på Netflix

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!