Tisdag 27 Jul
Stockholm

Disney Plus –​ här är allt du behöver veta om streamingtjänsten

Disney plus. Disney, Star wars
Kommer Disney plus lanseras i Sverige?. Foto: Bildkälla: Shutterstock

Streamingtjänsten Disney Plus har nu lanserats i USA. Frågetecknen består dock om vi svenskar kommer få tillgång till den efterlängtade tjänsten. Nyheter24 sammanställer allt du behöver veta om Disney Plus.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För drygt ett år sedan kom nyheten som gjorde alla oss Disney-fantaster lyriska.

Nämligen att Disney skulle lansera sin egna streamingtjänst kallad Disney Plus – som enbart ska innehålla filmer och serier från deras egna förtrollande värld.

Den 12 november i år lanserades den efterlängtade tjänsten i USA, men den stora frågan består – kommer vi i Sverige också ha tillgång till filmer som "Hitta Nemo" och den nya serien "The Mandalorian"?

Nyheter24 förklarar allt du behöver veta om den nya abonnemangstjänsten.

Vad är Disney Plus?

Disney Plus är en streamingtjänst som likt konkurrenterna Netflix, HBO och Viaplay erbjuder ett stort urval av både filmer och tv-serier

Men tillskillnad från de andra streaming-jättarna, så kommer Disney Plus bara ha innehåll från Disney. Det innebär även att kontraktet mellan Netflix och Disney bryts, det innebär att Netflix inte längre kommer ha någon tillgång till Disneyrelaterat innehåll.

Disney har på senare år blivit en ännu större maktfaktor inom filmindustrin, och det är inte bara gamla Disney- och Pixarfilmer som kommer finnas tillgängliga via tjänsten. Numera äger Disney rättigheterna till både Marvel och Star Wars.

Där i synnerhet den egen producerade Star Wars-serien "The Mandalorian" har varit ett hett samtalsämne.

Disney Plus kostar för tillfället sju dollar i månaden eller sjuttio dollar om året i USA. Det motsvarar cirka 72 kronor i månaden och 723 kronor om året.

Så här ser Disney Plus ut i USA. Bildkälla: Steven Senne / AP / TT

Kommer Disney Plus komma till Sverige?

Det finns just nu ingen information om när Disney Plus kommer vara tillgängligt i Sverige.

För tillfället är det USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Nederländerna som har tillgång till streamingtjänsten.

Disney har uttalat sig att den 31 mars 2020 så kommer större delar av Europa ha tillgång till tjänsten, där länder som Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Spanien kommer ha tillgång till Disney Plus. 

Något som däremot inte är officiellt är när och om Sverige får tillgång till den eftertraktade tjänsten, eftersom nordiska länder inte ingick i det officiella premiärdatumet 31 mars 2020 för länder i Europa. 

Med andra ord, så finns det ingen mer information när Disney Plus skulle vara tillgängligt i Sverige. Men vi får hålla tummarna för att svenskarna också får ta del av streamingtjänsten under 2020.

Läs även: Klart: Då släpps Playstation 5 i Sverige

Vill du skaffa Disney Plus?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela