Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Basebollstjärnan kollade facebook – upptäckte att hela familjen var död

- 12/05/2020, 13:27

25-åriga basebollstjärnan Blake Biven satt på en flygplats och skrollade på Facebook när han gjorde en livsomvälvande upptäckt. Via en nyhetsartikel fick han reda på att hans fru och barn mördats. "Jag började skrika mitt på flygplatsen".

Det var i augusti förra året som den nu 25-åriga basebollstjärnan Blake Biven, från Virginia i USA, fick veta att han mist sin familj. 

Medan idrottsstjärnan satt och väntade på ett flyg från Tennessee hem till Virginia fick han syn på en nyhetsartikel på Facebook. 

Artikeln handlade om att två kvinnor och ett litet barn mördats i Danville, Virginia.

Och bara efter att ha läst rubriken förstod Biven att det med största sannolikhet handlade om hans fru Emily Biven, 25, och deras 14 månader gamla son Cullen

"Jag visste omedelbart att det var dem."

Blake och Emily Bivens, tillsammans med sonen Cullen. Foto: Instagram

Det skulle visa sig att Emilys yngre bror Matthew Thomas Bernard, 18, låg bakom skjutningen som dödade Blake Bivens svärmor Joan Bernard, 62, hans fru Emily, sonen Cullen och familjens hund. 

- Den första rubriken jag ser är att två kvinnor och ett litet barn är döda. Jag visste omedelbart att det var dem. Jag fick reda på att min familj var död genom en Facebook-rubrik. Jag började skrika mitt på flygplatsen, sade Bivens under en livesänd gudtjänst i Danville, Virginia. 

"Det värsta ögonblicket i mitt liv"

I det rörande talet delade även Blake Bivens om hur det var att behöva gå in i sin sons rum efter att händelsen ägt rum. 

- Jag tror att det svåraste ögonblicket för mig var när jag kom hem och gick in i min sons sovrum för första gången och insåg att jag aldrig skulle se honom mer här på jorden. Det var det värsta ögonblicket i mitt liv. 

Matthew Thomas Bernard, 18, misstänks för morden. Foto: Polisen i Virginia

Den misstänkte gärningsmannen, Matthew Thomas Bernard, greps samma dag i ett skogsparti bakom Emily och Blake Bivens bostad. Under gripandet bar 18-åringen på ett gevär och var naken, rapporterar lokala medier.

Bernard genomgår i nuläget en psykiatrisk utredning.