Tisdag 30 Nov
Stockholm

Åklagaren: Finns bevis på att Madeleine McCann är död

Madeleine McCann
Madeleine McCann är död, menar tysk åklagare. Foto: AP via TT

Tyska rättsväsendet vill nu samla in bevis för att kunna fälla en misstänkt person. Enligt åklagare har man bevis på att han dödade Madeleine McCann.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Madeleine McCann är död. Det fastslår nu en tysk åklagare – man har också en misstänkt person man vill ställa inför rätta. 

– All information vi har pekar mot att Madeleine McCann är död. Vi har inget som tyder på att hon lever, säger åklagaren Hans Christian Wolters vid Braunschweigs åklagarmyndighet till Sky News. 

Enligt Wolters har man "viss bevisning" som stödjer att Madeleine är död, även om man i nuläget inte vill avslöja vad de bevisen är för något. 

Fallet väckte stor uppmärksamhet. (Foto: AP Photo/Paulo Duarte via TT)

Det var 2007 som Madeleine, som då bara var tre år gammal, försvann från ett hotellrum i Portugal. Trots stora sökinsatser och ett enormt intresse från allmänheten har flickan aldrig hittats. 

Misstänkt tysk

En misstänkt person, endast känd som ”Christian B”, har nu pekats ut som den som dödat Madeleine. Åklagaren vill nu har mer information om mannen för att kunna samla in fler bevis. 

– Vi har bevis som pekar på att han dödat henne, säger Wolters till Sky. 

”Christian B” är enligt åklagaren en känd pedofil som bodde på Algarvekusten i Portugal vid tiden för McCanns försvinnande. Just nu sitter han i fängelse i Tyskland för narkotikabrott, men enligt brittiska medier kan han snart vara på fri fot. 

Madeleine McCann är död, menar tysk åklagare. (Foto: AP via TT)

– Vi behöver mer information, speciellt från platser där han bott så att vi kan söka efter Madeleine där, säger åklagare Hans Christian Wolters. 

Framför allt hoppas åklagaren kunna säkra starka bevis som kan få ett definitivt svar på gåtan om vad som hände med Madeleine McCann. 

– Vi har inte Madeleine McCanns kropp. Just nu har vi inte tillräckligt med bevis för att kunna fälla den misstänkte.

MER NYHETER: Otroliga siffran – så många kvinnor skulle rösta på Socialdemokraterna om det var val idag

Kommentera
Kopiera länk
Dela