Danmark pensionärer
Danskarna får pengar. - Foto: Shutterstock/TT

Nu får alla danska pensionärer 1400 kronor – helt skattefritt

Nu är det pengadags. Åtminstone för Danmarks pensionärer. Nu till hösten kommer alla danska pensionärer få ett bidrag.


Nu blir det fest i Danmark. Åtminstone för landets pensionärer. Den danska regeringen har nu bestämt att alla danska pensionärer, och en rad andra grupper, ska få sig en slant.

Det gäller tusen danska kronor, alltså ungefär 1 400 svenska. Helt skattefritt.

– Den danska ekonomin har inte kommit ut ur krisen än. Vi har mycket att ta itu med, och det kommer bli ett långt maraton, säger den danska finansministern Nicolai Wammen till EkstraBladet. 

Tanken är att pengarna ska stimulera den danska ekonomin, som behöver en knuff i rätt riktning efter coronavirusets framfart. 

– För många är det riktigt trevligt att få tusen kronor skattefritt. Men vi måste också vara ärliga och medge att detta inte kommer vända upp och ner på människors liv. Det är ett bidrag för att komma igång, säger finansminister Wammen.

Tusenlappen kommer också att gälla bland annat förtidspensionärer och andra ekonomiskt svaga grupper. 

Pengarna kommer dock inte att komma nu till sommaren. Först i oktober kommer pengarna in på kontot för danskarna.

MER NYHETER: Åkesson öppnar för misstroendeomröstning om ministern

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Sverige också göra detta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

En häktad för deltagande i terrororganisation

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.