Tisdag 30 Nov
Stockholm

Madeleine McCann är död – åklagaren har underrättat föräldrarna

Madeleine McCann
Madeleine McCann är död, skriver brittiska medier. Foto: TT

Utredningen går in i en ny fas. Nu ska en fastighet i Tyskland genomsökas. Åklagaren menar att han har "konkreta bevis" för att Madeleine McCann är död.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Efter 13 år är nu fallet Madeleine McCann nära en lösning. Enligt brittiska nyhetskanalen Sky har nu den tyska åklagare som har hand om fallet meddelat Madeleines föräldrar att hon är död. 

Tyska åklagaren Hans Christian Wolters ska nyligen skrivit brev till föräldrarna, där han berättar att han har "konkreta bevis" på att flickan är död, skriver Sky. 

Föräldrarna har än så länge inte velat uttala sig om brevet. 

Nu går utredningen in i en ny fas.

Åklagaren har pekat ut en tysk kriminell som högaktuell i utredningen, och nu ska polis genomsöka hans för detta hus i Portugal – enligt Sky ska man framför allt fokusera på att söka i brunnar vid huset där mannen bodde.

Madeleine McCann (Foto: AP via TT)

– Vi utreder ett mord, och vi har bevis för det, har åklagaren tidigare sagt till Daily Mail. 

Den misstänkta personen, en man som tyska åklagaren kallar "Christian B", sitter just nu i fängelse i Tyskland för narkotikabrott – han är tidigare känd som sexförbrytare och pedofil, skriver brittiska medier. 

2007 hyrde Christian B ett hus i Portugal, där han jobbade som bartender. Vid Madeleine McCanns försvinnande ska hans telefon befunnit sig i närheten av där flickan försvann. 

Christian B själv har vägrat yttra sig om misstankarna, skriver Sky. 

Försvann spårlöst 2007

Madeleine McCann var knappt fyra år gammal när hon försvann från ett hotellrum i Portugal 2007. Genom åren har fallet engagerat och berört människor världen över. 

Madeleine McCanns föräldrar Kate och Gerry, 2012 (AP Photo/Sang Tan, File)

Flera teorier om flickan har lagts fram, och nu är alltså en tysk sexförbrytare misstänkt.  

Enligt brittiska medier ska den misstänkte mannen bland annat ha skrutit på ett internetforum om att han kidnappat Madeleine McCann. 

Mer nyheter: Här är polisens otäcka upptäckt i lastbilen på motorvägen: "Skrämmande!"

Kommentera
Kopiera länk
Dela