Ponny Jenna
Ponnyn Jenna. - Foto: My Lovely Horse

Ponnyn Jenna misshandlades av barn – dog av skadorna

Hon blev bara tre år gammal. Ponnyn Jenna hittades svårt misshandlad i Dublin, Irland. "Det är vansinne" säger en företrädare för en djurräddningsorganisation.


Hon hette Jenna

Det var i förra veckan som flera personer i irländska Dublin larmade om att en grå ponny setts svårt skadad i stadsdelen Adamstown. 

– Hon hade blivit illa slagen. När veterinären undersökte henne visade det sig att hon blivit svårt misshandlad, att hon hade skärsår och eventuellt blodförgiftning, säger Martina Kenny vid djurräddningsorganisationen My Lovely Horse, till brittiska Metro. 

Enligt vittnen hade Jenna blivit slagen av barn (Foto:My lovely horse)



Jennas kropp var full av blåmärken, bulor och sår (Foto:My Lovely Horse Rescue)


Enligt vittnen ska ponnyn blivit misshandlad av barn – enligt Metro UK ska pojkar i 15-årsåldern slagit Jenna på ryggen och på sidorna. 

Hennes liv gick inte att rädda

Under natten mellan måndag och tisdag förra veckan satte man in antibiotika och vakade vid Jennas sida. Men hennes liv gick inte att rädda – skadorna på ponnyn var allt för svåra. 

Efter midnatt fick Jenna andningssvårigheter och uppträdde nervöst och ilsket. En stund senare la hon sig på sig ströbädd och somnade in för evigt. 

Jenna dog natten till tisdag. (Foto:My lovely horse)

– Vi ringde veterinären, men när han kom hade Jenna redan dött. Hon dog stillsamt, säger Martina Kenny.

I sorgen riktar Martina också ilska mot att ponnyn Jenna misshandlades.

– Hon var förmodligen bara tre år gammal. Hon borde inte ha dött, det är vansinne.

Organisationen My Lovely Horse har gett Nyheter24 tillstånd att publicera bilderna på Jenna – de har också startat en insamling för att betala veterinärkostnader.

MER NYHETER: Nyligen avslöjades det att hästar misshandlas på en gård i Rumänien för att "locka köpare" – här kan du se starka bilderna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.