Donald Trump
Donald Trump är självsäker inför valet. - Foto: AP Photo/Evan Vucci via TT

Trumps självsäkra utspel: "Jag kan bara förlora valet om..."

Donald Trump är väldigt självsäker inför det kommande amerikanska presidentvalet. I ett nytt utspel varnar han för valfusk.


Det går undan. 

Om knappt tre månader är det dags för presidentval i USA igen. Den här gången ställs presidenten Donald Trump mot demokraternas kandidat Joe Biden

2020 har varit ett tufft år för Trump. Hanteringen av coronaviruset och black lives matter-rörelsen har tryckt ner presidentens opinionssiffror till rekordlåga nivåer, och just nu ser det ut som att Trump kommer förlora många av de viktiga delstater han lyckades vinna 2016. 

Men, som vanligt är Trump självsäker – åtminstone verkar det så. 

"Vill radera våra gränser"

Trots virusrisk fortsätter Donald Trump att hålla valmöten – och under gårdagen var det dags för Mankato, Minnesota att få lyssna till presidenten. Enligt lokala medier befann sig ungefär 500 supportar på mötet. 

Donald Trump i talarstolen. (AP Photo/Jim Mone via TT)

Trump menar att han har stora chanser att vinna i valet – ett val som han menar handlar om "nationens överlevnad". 

– Joe Biden är en marionett för vänsterextremister som försöker radera våra gränser, eliminera vår polis, indoktrinera våra barn, svartmåla våra hjältar och ta bort vår energi, sa Trump i ett hårt angrepp mot sin motståndare. 

Han menade också att Biden vill "byta ut amerikansk frihet mot vänsterfascism". Trump passade också på att kalla vicepresidentkandidaten Kamala Harris för en "galen kvinna". 

Varnar för "riggat" val

Självförtroendet verkar det som sagt inte vara fel på, och på sitt vanliga manér drabbades Trump under talet av lite hybris. 

– Vi har haft mer entusiasm än någon annan presidentkampanj i historien, sa den 74-årige presidenten till åhörarna. 

Han menar att den enda möjligheten för honom att förlora är om det förekommer valfusk.

– Vi måste vinna valet. Vi kan inte spela spel, ni måste rösta. Se till att din röst räknas – det enda sättet vi kan förlora är om valet är riggat, sa Trump, som på senare tid gång på gång menat att poströster kommer leda till valfusk, trots att de flesta bedömare är överens om att det inte stämmer. 

Nyligen kom nyheten att en nära familjemedlem till Donald Trump lagts in på sjukhus – läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Trump vinner valet i höst?
Tack för din röst!