Fredag 27 Maj
Stockholm

Åklagare i ny intervju: Har bevis för att Madeleine McCann är död

Madeleine McCann
Madeleine McCann är död, menar tyska åklagaren. Foto: AP via TT

Det råder inga tvivel längre. Madeleine McCann, som försvann från ett hotell i Portugal 2007, är död. Det säger tyska åklagaren i ny intervju.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den tyska åklagaren Hans Christian Wolters har bevis på att Madeleine McCann, som försvann spårlöst 2007, är död. 

Under sommaren har tysk polis genomfört ett massivt sökarbete på en tomt i tyska Seelze, utanför Hannover, efter att en ökänd pedofil pekats ut som misstänkt. 

I en intervju med portugisiska RTP, får åklagare Wolters en direkt fråga om man har hittat bevis på att ”Maddie” är död. 

– Ja, svarar Wolters då.

Han fortsätter: 

– Vad det är vi har för något kan jag inte säga, säger han i intervjun, skriver tyska Bild. 

13 år utan svar

Det var i maj 2007 som den då treåriga Madeleine McCann försvann från ett hotell i portugisiska Algarve, medan hennes föräldrar var ute och åt på restaurang. 

Under åren har teorierna om McCanns försvinnande varit många – det har till och med spekulerats i om hon forfarande kan vara vid liv. 

Men i år har fallet tagit en oväntad vändning, efter att en tysk man som allas "Christian B" pekats ut som huvudmisstänkt. 

Christian B sitter just nu i tyskt fängelse för ett annat brott – och man tror att han var den som förde bort Madeleine McCann. Christian B jobbade på Algarvekusten 1995-2007, skriver Bild

Under sommaren har allt fler uppgifter kommit om att man hittat bevis i närheten av Christian B:s bostad, men polisen har varit mycket förtegen om vad man hittat. 

LÄS MER: Hård kritik mot danskt barnprogram – där vuxna strippar för barn

Kommentera
Kopiera länk
Dela