Torsdag 2 Dec
Stockholm

Här vinkar coronasmittade Trump till fansen utanför sjukhuset

Donald Trump
Donald Trump har smittats av corona. Foto: AP Photo/Tony Peltier via TT

Donald Trump har corona. Men det hindrar inte honom från att sätta sig i en bil och åka runt på parkeringen utanför sjukhuset.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har varit en händelsernas helg i USA. 

I fredags blev president Donald Trump inlagd på sjukhus efter att ha testats positivt för coronaviruset. Under helgen har flera uppgifter om presidentens hälsa cirkulerat, och det har varit svårt att veta exakt hur Trump faktiskt mår. 

Kanske var det just därför presidenten bestämde sig för att ta en liten biltur utanför sjukhuset Walter Reed National Military Medical Center på söndagen. 

Presidentens caravan av bilar åkta framför jublande åskådare, och Trump passade på att vinkla till sina supportar. 

Trump bar munskydd när han vinkade till supportrarna. (AP Photo/Tony Peltier)

"Vansinne"

Men, att låta en coronasmittad 74-åring klämma in sig i en bil tillsammans med sin personal och köras runt på en parkeringsplats har inte tagits emot så väl av läkare. 

"Varje person som var med i fordonet under den där fullständigt onödiga "drive byn" måste nu sitta i karantän i två veckor. De kan bli sjuka. De kan dö. För politisk teater. De har beordrats av Trump att riskera sina liv för politisk teater. Det här är vansinne", twittrar James Phillips, som själv är läkare på sjukhuset där Trump är inlagd. 

Håller på att förlora valet

Som det ser ut nu kommer Trump dock vara tvungen att göra mer än att vinka till supportrar för att kunna sitta kvar som president. 

Med knappt en månad kvar till valet ligger Trump långt efter Joe Biden i opinionsmätningarna. En ny mätning som gjorts av NBC och Wall Street Journal visar att Trump ligger hela 14 procentenheter efter sin motståndare. Mätningen gjordes efter att det att Trump gått ut med att han har smittats av viruset. 

Enligt prognossajten Fivethirtyeight har Donald Trump bara 19 procents chans att ta hem valet. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela