Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lieberman portad i Kairo

Nyheter | 16/04/2009 06:00

Egyptens utrikesminister Ahmed Abul Gheit tänker inte prata med ultranationalisten Avidgor Lieberman.

Egyptens utrikesminister Ahmed Abul Gheit tänker inte föra några samtal med sin ultranationalistiske israeliske kollega Avigdor Lieberman, rapporterade israeliska Kanal 2 på onsdagen.

Intervjun med Gheit var gjord av tv-kanalen Russia Today och utdrag ur den sändes av Kanal 2.

– Vi kommer att arbeta med vilka förslag den israeliska regeringen än lägger fram men inte via den israeliska utrikesministern, sade Gheit i intervjun.

Lieberman skapade kontroverser förra året, då han sade att Hosni Mubarak kunde "dra åt helvete" om den egyptiske presidenten inte ville besöka Israel. Vid ett tillfälle föreslog att den egyptiska Assuan-dammen skulle bombas.

– Självklart kommer han inte att besöka Kairo så länge hans positioner är oförändrade, sade Gheit om Lieberman.

Nyligen sade Lieberman att deklarationen som antogs på toppmötet i amerikanska Annapolis 2007 om fred med palestinierna inte längre var giltig.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, vars regering tillträdde i slutet av förra månaden, kommer att ha ett sammanträffande med Mubarak i Egypten inom kort, sades det i ett uttalande från hans kansli förra veckan.

Skrivet av: